MENU
klinika
"Liria"

Testamenti poetik i rrallë i Mjedës

Krijimtaria për fëmijë

Janë shpallur 5 fituesit

      Janë shpallur nga Ministria e Kulturës, fituesit e fondit “Krijimtaria letrare për...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 31 korrik?

30 pes – Beteja e Aleksandrisë: Mark Antony arrin një fitore të vogël mbi forcat...

Turizëm dinamik

Shqipëria 130 mijë vizitorë në 6 muaj

      Parqet arkeologjike të Shqipërisë, janë kthyer në vendqëndrime apo ndalesa, për shumë...

ASH: Bibliografi Shuteriqit

Pararendësja, e akademik Kristo Frashërit

      Kontributi publicistik, shkencor apo letrar i shkrimtarit të njohur Dhimitër Shuteriqi, tashmë...

"Hënë e plotë"

Një shkrepje sa 2 vjet jetë

      Fotografit britanik i janë dashur plot dy vjet, për të realizuar këtë...

"Një mik, një thesar"

Njerëz të mëdhenj miqësish të vërteta

        Miqësia i ngjan librave të vjetër, që koha u jep atyre...

Jeruzalemi para Egjiptit

Vendbanime 9,000-vjeçare në Izrael

      Arkeologët izraelitë zbuluan së fundmi, një vendbanim të madh 9 000-vjeçar të...

Leonardo “ingenium”

Kryemjeshtri i artit

      Po shkoj… sepse supa po ftohet Këto janë fjalët e fundit, që...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 30 korrik?

1729 – Themelohet Baltimore, Maryland. Qyteti është emëruar pas irlandezit Cecilius Calvert, i njohur si...

Si poet i dhemshuruar...

Lame Kodra: Pse e dua Shqipërinë

     Ideolog, poliglot e mbi të gjitha, një atdhetar i shquar i mendimit të...

Kadare në sytë e studiueses së re

Kokobobo: “Pallati i ëndrrave” krenari shqiptare

      Studiuese dhe përkthyese, Ani Kokobobo rikthehet pas një dekade, në Shqipëri. Si...

REKLAMA