MENU
klinika
Pasuri kombëtare

Për Camajn në shtëpinë e Kadaresë

Me penelin e Rudolf Otto von Ottenfeld

Krenaria, ashpërsia dhe virtyti i shqiptarit në shekuj

      Rudolf Otto von Ottenfeld lindi më 21 korrik 1856 në Veronë dhe...

Libra-ura-çmime

Panairi i 19-të i Ulqinit

     Shtëpi botuese nga i gjithë rajoni, mbledhur në Ulqin, marrin pjesë në Panairin...

“Selfie-kjo dashuri pa kufij”

Muze gjigant adhuruesve të vetes

      Palma rozë, ëmbëlsira gjigante “macaron” dhe pishina me perla: me një interier...

"Wired": Përgjithmonë, bunkerët…

Shqipëria triumfuese e paskomunizmit

       Më shumë se 750 mijë bunkerë ushtarakë mbinin dikur anembanë Shqipërisë, një...

Mëkatet e një shenjtori

Shën Agustini kur pa “qytetin e Zotit”

Në një libër mbi jetën e shkrimtarit të njohur francez Chateaubriant, kisha lexuar se ai...

Shenjat e plagëve

Histori tronditëse nga Komunizmi: Si më denoncoi nëna ime!

Dhimbjet e goditjeve, edhe pse i kujtohen si rrëqethje kohë pas kohe, tani janë shuar....

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 28 Korrik?

1347 – Lindi Margherita e Durrësit, mbretëresha e Napolit (v. 1412). Në shkurt, 1369, Margaret...

Mos i humbisni!

38 mënyra si të fitoni në debat, sipas Schopenhauer

1. Zhvendoseni propozimin e kundërshtarit përtej kufijve të tij natyrorë; ekzagjerojeni atë. Sa më e...

Naim Frashëri e kërkoi që në 1966

“Turp që Teatri Kombëtar ka ngelur në atë ndërtesë”

Nevoja për një teatër të ri ku të vihen në skenë shfaqje të ndryshme teatrore...

Foto

Si jetonin shqiptarët në Strugë e në Ohër në vitin 1954?

Këto fotografi janë shkrepur në Ohër dhe në Strugë në vitin 1954. Siç shihet në...

Humanizmi

Dashuria për njeriun. Dashuria njerëzore

“Ku ka dashuri, ka jetë”. GANDI “Fjala “njeri” tingëllon”. Gorki  Bëhet e fuqishme kur e...

REKLAMA