MENU
klinika
Mësuesit çamë

Ngritën shkollën shqipe dhe i dhanë gjuhës një dimension tjetër

"Dita e Bedfordit"

Profesori që “jeton” i ngrirë… duke pritur ringjalljen

      Njeriu i parë në botë, që ruhet në gjendje të ngrirë, me...

Histori të vërteta

Këto 5 mistere bota nuk i zgjidhi kurrë

     Nga Edgar Alan Poe tek Uilljam Shekspir, disa nga misteret letrare më të...

Balloja e oborrit mbretëror

Esat Pasha ia ktheu në serbisht lajkat, mbretëreshës së Italisë

     Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Janar 2020 “Le Matin” ka botuar, të...

Stoli Beli dhe një peng...

Shuhet folësja e parë e ekranit shqiptar

     Spikerja e parë e lajmeve në RTSH, Stoli Beli, është përcjellë për në...

Cikli i Kreshnikëve?

Dumont: Greqia homerike… e maleve shqiptare!

     Në vitin 1988, Ismail Kadare botonte në Tiranë, romanin e tij “Një dosje...

Historia e vërtetë e saj

Si lindi kënga ikonë e muzikës popullore?

Legjendat lindin e rriten në gjirin e popullit që i ka nxjerrë, e sot ne...

Sherri mes priftërinjve

Kur Dom Lazer Shantoja shante ashpër Fan Nolin

Qesh, o pagan! Živo, o mjekroç i pa mjeker, o pop i pa bishtalec, o...

Wigram

Shqiptarët ndihen sipërorë, por nuk përbuzin askënd për shkak të fesë

Në botën perëndimore indeferenca e shqiptarëve ndaj fesë merrej si diçka e mirëqenë. Përshkrimet e...

Sot ka një nga shkollat më të mira të baletit në Itali

Balerini shqiptar që shtypte rrush për bukën e gojës

Një nga balerinët më të njohur shqiptar në Itali është edhe Ilir Shaqiri, djali që...

Dashuria e tij për fjalën

Jakov Xoxa, shkrimtar i dalluar i letërsisë shqipe

Shkrimi është arti i të shprehurit përmes fjalës së shkruar të zezë mbi të bardhë...

Vdekja e tij në pabesi

Kryetari i parë i Shqipërisë së Katër Vilajeteve

Një nga njerëzit që historia e mban në piedestalin e saj është edhe ai, i...

REKLAMA