MENU
klinika
Riedukimi përmes vuajtjes

Ishte koha kur hakmarrja politike të jepte emrin “Armik i Popullit”

Një 'komisar drite'

Ndrek Luca, malësori që’ theu’ modelin paraprak të aktrimit

Ndrek Luca ka lindur në 3 Shtator të vitit 1927 në Dukagjin. Familja e tij...

Nga Agron Tufa

Përkthimi, si gjest i rezistencës kulturore

Nuk është e rastësishme që ky botim i Ferrit të Dantes vjen në përkthimin e...

Permeti/ Magji dhe problematika

Aty ku Zoti vështronte dikur me trëndafil në dorë

Nga Eugent Kllapi/ Ndodhet në tre elementë perfektë të jetës. Në tokën e begatë që...

Projekte institucionale

Rrugëtimi në Mirditë, ministrja e Kulturës vazhdon dëgjesat

Mirdita është e njohur për traditat e saj shekullore në shumë aspekte të fushën e...

Kultura shqiptare

Personalitete të shquara marrin mirënjohje dhe pensione

Disa nisma serioze institucionale po gëzojnë komunitetin e kulturës, artit dhe sporteve në Shqipëri, personalitete...

Identiteti kombëtar shqiptar

Ruajtja e kulturës përmbledh artistë e të rinj

Në nismat e shumta për ruajtjen e kulturës, traditës si dhe të gjitha vlerave që...

filmi shqiptar

‘’Thesaret e arkivit’’ rijetëson prodhimet kinematografike

Në datën 13 shkurt në kinemanë ‘’Agimi’’, Arkivi Qëndror i Shtetit do të nisë të...

Almanak

Çfarë ka ndodhur me 13 shkurt?

Bagdadi pushtohet nga mongolët, dhe Kalifati i Abasidit – i themeluar nga Abasi, i afërm...

Dhimbja në vargje e nota

Ditët e zeza të një kombi/ Eksodi që iu dogji zemrën nënave

Harku kohor 1991-1992, përfaqëson fluksin më të madh të emigrantëve dhe tërësisht të pakontrolluara. Me...

Profil

“Gjino, fikun!”/ Ja si duket sot dhëndri 14-vjeçar

“Fiqtë Gjino, se do të t’i hanë të tjerët” dhe me siguri që mendja do...

Letërsia botërore

Eugenio Montale dhe Irma Brandeis: Mbi vullkan një lule

Në universin e shqetësimeve dhe zbrazëtisë, e vetmja pikëmbështetje shpëtimi rezulton të jetë epifania e...

REKLAMA