MENU
klinika
"Oskari dhe Tezja Rozë"

Çfarë më tha Roza Anagnosti pas shfaqjes!

KUVENDIME NË MBRETËRINË E TË VDEKURVE

Bashkëbisedim mes Skënderbeut dhe Karlit të Madh

Një ndër perandorët më të njohur të historisë, Karli i Madh i cili vdiq në...

Vlera kombëtare

Përkujtohet shkencëtarja Sabiha Kasimati

Muzeu i Shkencave të Natyrës tashmë mban emrin Sabiha Kasimati. Në ditën e parë të...

Falë Ichuro Iura

Japonia lexon kolosët e letërsisë shqiptare

Studiuesi dhe albanologu i njohur Ichiro Iura është i njohur në përpjekjet e tij për...

'Kuvada' në gjuhën shkencore

‘Burri Mërkosh’/ Riti mijëra vjeçar që ruhet në Shpat të Elbasanit

MOIKOM ZEQO (PJESE NGA LIBRI I SINOPSEVE) Në vitin 1971 fillova punën si redaktor në...

Teatri në Kosovë

Sevdije Ajeti vjen me dramën ‘’Të jesh nënë’’

Regjisorja Sevdije Ajeti së bashku me trupën e aktorëve të teatrit “Istref Begolli” po punojnë...

Kthimi i Anton Çettës

Pajtuesi i gjaqeve nderohet në shtatore

Skulptori Agon Qosa përfundon shtatoren në bronz të Anton Çettës, mbledhësit të folklorit e pajtuesit...

Galleria fotografike

Unë jam shqiptar në shekuj

Në 15 tetor në ora 19:00 në Galerinë nacionale në Maqedoni- Qendra multimediale ”Stacioni i...

Mesjavë ndryshe

‘’Tri gra dhe Misugi’’ ankorohet në Teatrin Eksperimental

Tirana kulturore vjen ndryshe në datën 18 tetor me një kulturë të largët japoneze e...

Kush është Bob Dylan

Muzikanti që fitoi ‘Nobel’ me tekstet që bënë histori

Bob Dylan ka qënë për më shumë se pesë dekada një influencë e jashtëzakonshme në...

Lidhja e tij me Pikason

Si e arriti vëmendjen Salvador Dali?

Ai shpesh pohonte se ishte gjeni. Salvador Dali, është një nga piktorët më të mëdhenj...

Ndihmesë e jashtëzakonshme

Mehmed Konica/ Librat që i dhuroi Bibliotekës Kombëtare

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë (më tej BKSh), si institucion i parë shtetëror, publik e laik,...

REKLAMA