MENU
klinika
Pse i admironte Çurçilli shqiptarët?

“E duam Shqipërinë të çliruar nga zgjedha superfuqive, të pavarur”

Pa vizitorë...

Hapen Apollonia dhe Memoriali i Skënderbeut

        Parku arkeologjik i Apollonisë dhe vendvarrimi i Skënderbeut në Lezhë, janë...

“Aty je përsëri, pranë skenës dhe luleve…”

Poezia e Robert Shvarcit kushtuar aktorit Prokop Mima

        “Një bredh në oborrin e Teatrit Kombëtar” (rekuiem për Prokop Mimën),...

"Kuvendi i shqiptarëve të mençur"

Rama, Plasarit: Teatri, fëmija bastard i autorit!

      Kryeministri  Rama, sot në Kuvend, i ka kthyer përgjigje Aurel Plasarit. Ishte...

"U s'e jap Kollokotronë"

Heronjtë shqiptarë të “Greqisë” në folklorin e jugut

        Historia e Shqipërisë së lashtë, vjen gjithmonë krahas asaj të fqinjëve....

The Guardian

Teatrot historikë, ç’vendim morën qeveritë në botë?

       Vetëm pak javë para se në Tiranë, të ndizej debati për shembjen...

Aurel Plasari: Pse duhet gënjyer?

Pamje të rralla të Teatrit Kombëtar, kur quhej “Savoy”

         Studiuesi Aurel Plasari, ka sjelle detaje dhe fotografi interesante nga historia...

"The Times", 1880

Protesta e ulqinakëve drejtuar konsujve të huaj

       Nga Aurenc Bebja-“L’Union Conservatrice” ka botuar, të enjten e 30 shtatorit 1880,...

Të prirur drejt vetëvrasjes...

Cilët shkrimtarë i dhanë fund jetës me “vetëdije”?

         Studimet kanë treguar, se shkrimtarët janë të prirur drejt vetëvrasjes, dy...

Nevoja sjell... modën

Kur, njerëzit i fusnin “të dyja këmbët në një këpucë”?

        Mund të habiteni, por këpucët e para për të dyja këmbët,...

Marubi: shekulli XIX

Kulla e Inglizit, aristokracia mesjetare në Shkodër

         Ministrja e Kulturës, Margariti, ka publikuar sot një foto nga “Kulla...

Manush Myftiu: Sheri Mita me baba të arratisur…

Dokumenti/ Hysni Kapo: Në Teatër ka njerëz me lakra në kokë

        Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga fondi i ish-Komitetit Qëndror...

REKLAMA