MENU
klinika
Marubi/Gratë moderne shkodrane

Kur Tefta Tashko sillte modën nga Parisi

Martiri i gjuhës shqipe

A është i ndaluar nga kisha Petro Nini?

Ata shkuan deri në atë pikë, sa çkishëruan patriotët ortodoksë si Papa Kristo Negovanin, Pandeli...

Dan Oryan diplomati-fluturues

“Shqipëria partner që jo lehtë e gjen”

“Hedhja diplomatike” e shkrepur prej tij, është një lloj promovimi i vendeve që viziton. Shqipëria,...

Shekspiri dëshmitar i Jul Cezarit

Bruti foli me gjuhën e Nolit, po ç’tha?

Fjalimi i Brutit, marrë nga “Jul Cezari” i Shekspirit – Përkthyer nga Fan S. Noli:...

Libri-Dita Botërore-origjina

“E kam imagjinuar gjithnjë parajsën një lloj biblioteke”

Lindur në Katalonjë në ditën e San Giorgios, festa spanjolle e “librit dhe trëndafilave” u...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 23 prill?

34 – Jezu Krishti kryqëzohet, sipas Isak Njutonit. Më 1733, Njutoni bëri përllogaritjen e kësaj...

Urdhri i komandantit serb

“Të ndahen refugjatët shqiptarë në mysliman e të krishterë”

Oficeri serb do i drejtohej, Don Kelmend Spaqit: M’i ndaj myslimanet në njërën anë, e...

Nga Petrit F. Zeneli

Osman Gazepi, si realitet dhe si fenomen?!

Jo deformim historish personale, për të krijuar tipologji “gazepiane”! Kujdes, se edhe ne rrezikojmë të...

Ngjarje që trondisin historinë...

Pse vërsulet fshatarësia globale drejt një libri?

Viktor Hygo, Volter, Heminguej ose Xhorxh Oruell: pas çdo tronditjeje emocionale të një ngjarjeje, libri...

Sot e 300 vjet më parë

“Duam të shohim tokën e stërgjyshërve”

Të parët e tyre, mes dhimbjes e mallit, u zhvendosën larg trojeve shqiptare… Ata nuk...

Hora e arbëreshëve

Cilët ishin 12 prijësit firmëtarë të “Piana Degli Albanesi”

Dy nga dymbëdhjetë prijësit që krijuan “Piana Degli Albanesi” ishin edhe Antonino Roscia  (Andon Rroshi)...

VIDEO

Shqiptari në Ukrainë me mesazh të fortë: Gjaku ujë s’bëhet!

Të gjithë shqiptarët që jetojnë e punojnë në vende të ndryshme të botës ruajnë me...

REKLAMA