MENU
klinika
Shuhet Muhamet Liko

Parodistët e Vlorës përcjellin mikun e ngushtë

Volteri iluminues

“Zoti është komedian…”

   Volteri (21 nëntor 1694- 30 maj 1778) është përfaqësuesi kryesor i iluminizmit, shkrimtar, historian,...

"Ai dritëroi"

Kiço Blushi: Agolli qe shënjim profetik

   Nuk e di se si mund të ketë ndodhur që në një fshat të...

Anais Nin

E dinte se do të bëhej shkrimtare

   “Ne shkruajmë që ta shijojmë jetën dy herë: në moment dhe në retrospektivë”.  ...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 30 maj?

1498 – Kristofor Kolombi niset me 6 anije për udhëtimin e tretë në Amerikë. Tre...

Rikthim në kohë-foto të vjetra…

“Kur Shqipëria i jepte duart Bashkimit Sovjetik për Kinën”

    Kjo është Shqipëria e vitit 1961, teksa po ndahej nga Bashkimi Sovjetik. Koleksioni...

Eco 30 mijë libra pasuri

Universiteti i Bolonjës bibiotekë shkrimtarit

   Bolonja, qyteti me universitetin e parë në botë, tashmë, do të rezervojë një tjetër...

Shëtiti në shtetrrethim me 4 gra

Sa franga ari e ndëshkoi Zogu ushtarin e tij ‘qejfli’?

   Disa shkresa që mbajnë firmën e ish-ministrit të Brendshëm, Ahmet Zogu, mes atij pak...

Kisha e Shënkollit restaurohet

Shkruar me afresket e Onufrit dhe Shpatarakut

    Është kisha e Shënkollit, në fshatin Shelcan të Elbasanit, që do t’i nënshtrohet...

Beogradi pret artin kosovar

Dy hapësira kulturore shkrihen në një

   Beogradi i çeli sot dyert, festivalit “Mirëdita, dobar dan!”. Ngjarja unike që përshfaq anën...

Nga Jozef Radi

Të ngrihet Savra… të shkatërrohet Savra!

Vitet ‘44-’54, do të mbesin në historinë shqiptare si vitet më të errta të terrorit...

Nga Fahri Xharra

Kështjella e Vrajës/ Pse nuk e përmendim kurrë!?

Jo shumë larg në kohë ishim aty ku nuk jemi sot, jo shumë moti jemi...

REKLAMA