MENU
klinika
Një nga ambasadorët më të famshëm...

Durrsaku aventurier që u bë ambasador në Perandorinë Osmane

12 thëniet e vjetra për t’u ndier “femër”

“Kur kandili shuhet, gratë kanë një bukuri që s’thuhet…”

Shpesh e kemi pyetur veten në një pikë të jetës: çfarë është bukuria, pas së...

Arkaizmat/Barbarizmat

Fjala e çuditshme e gjuhës shqipe, që thotë shumë!

Duke shfletuar Fjalorin e Gjuhës Standarde Shqipe, në shumë raste mund të ndeshim fjalë të...

E pabesueshme!

Ja ku lindi karta e të drejtave të njeriut…

Kur çdo burrë shteti quhet “i madh”, lexuesit e papërmbajtur të historisë dhe admiruesit modestë...

100 “perla” të gjuhës shqipe plot mesazhe

Ecën si pula pa krye… Shih me sy e plas me zemër…

“Gjuha jonë është e varfër”. Këtë e dëgjojmë dhe e lexojmë shpesh, e “na vret”...

Ptolemeu për qytetin e Taulantëve...

Ku shtrihet (fshihet) Arnisa?

    Arnisa, qyteti i lashtë ilir, u zbulua nga themeluesi i arkeologjisë shqiptare, Hasan...

Ditari sekret sheh dritën e botimit

Cila është Ana Franku e Polonisë?

     Holokausti mbetet një nga njollat e errëta dhe tiranitë më të egra kundër...

"Piensa en mi"

Bashkia e Tiranës ka një “surprizë”…

     “Muzikë ndryshe, atmosferë ndryshe! Luz Casal, legjenda e këngës spanjolle, do të ndriçojë...

Amerika e 11 shtatorit...

Kujt mesazhi i Rugovës?

     Ditën e sotme, populli amerikan përkujton viktimat e sulmit terrorist të 11 shtatorit,...

Kisha 800-vjeçare e Balldrenit

Shqip, 35 vjet para Kongresit të Manastirit

       Ka Shqipja një shprehje, “Ç’më rri ashtu si gur varri?”, çka na...

Si dhanë jetën për Shqipërinë në Betejën e Galipolit…

‘Shqiptari është më besnik se qeni

Shqiptar Oseku Sot 103 vjet më parë mbaroi beteja e Galipolit, ajo që turqit e...

Dëshmia e rrallë

‘Torturat çnjerëzore të hetuesisë së Tiranës, as në Mat’hauzen’

*Nga Dashnor Kaloçi Gjatë periudhës së Luftës familja e tij aty në qëndër të Tiranës...

REKLAMA