MENU
klinika
Filmat e fundit në kinema

Tirana International Film Festival

"Premtimet e Perëndimit"

Artistët italianë në Tiranë për mbrojtjen e kafshëve

Kërkesa, premtime, shumë nevoja dhe kaos – ky është përkufizimi i jetës, sipas artistëve italianë...

"Shaka të vogla"

Përse shkrimtari nuk u pagëzua kurrë?

       Një emër i famshëm në historinë e prozës botërore të shekullit të...

Dritëroi dashuronte Sadijen...

“M’u çduk tani nga sytë!”

      Krijimtaria që ka lënë pas, shkrimtari i njohur Dritëro Agolli, është shumë...

Mos e përbuz gjuhën e nanës s´ate…

Çfarë shkruhej në pasaportën e Zogut?

     Gjashtë këshilla tepër të vlefshme, dje, sot e gjithmonë, nga koha e mbretërisë...

“Maja e Adriatikut”

Shkodra në xhiro: 35 automjete historike-retro

     Qyteti i vjetër i kulturës e historisë, Shkodra, priti mbi 35 automjete historike...

Eposi i kreshnikëve

Përse jo në UNESCO lahuta shqiptare?

Lahuta ka nisur rrugën për inventarizimin në UNESCO, disa vjet më parë. Kjo, një përpjekje...

"Gomorra"

Antiitaliani i guximshëm, apasionant e brutal

       Autori i miliona kopjeve të shitura në mbarë botën dhe përkthyer në...

Ekspozita që la në mes

Arti në zi/ Ndahet nga jeta para kohe vëllai i aktores

Artisti i njohur Agim Mujo është ndarë nga jeta në moshën 63-vjeçare. Ai është vëllai...

Portreti i Skënderbeut

Absurdi në ’82, çfarë i kërkonte Shqipëria-Bashkisë së Parisit?

Historia e emërtimit të një sheshi në Paris me emrin e Skënderbeut dhe ngjarjet rreth...

Ç' shkruan Aurel Plasari?

Kur po ndryshohej shqiponja e flamurit!

Në faqen e tij në rrjetin social Facebook, Aurel Plasari ka shkruar diçka në lidhje...

Deklasifikohen dokumentet…

Sa flori prodhohej në Rubik para viteve ’90?

Prej vitesh në media është raportuar lidhur me sasinë e materialeve të çmuara që nxirreshin...

REKLAMA