MENU
klinika
Studiesi Zef Paci

Komunizmi sillet plot domethënie në hijedritë

Mal Berisha e sjell në shqip

“Naltësimi i Iskanderit” nga ish-kryeministri britanik

Në Muzeun Historik Kombëtar u promovua libri “Naltësimi i Iskanderit” shkruar prej ish-kryeministrit të njohur...

Dokumenti

Sa orë punonte Enver Hoxha dhe sa muaj ishin pushimet?

Para pak kohësh një tjetër dokument i publikuar nga ish-kreu i Arkivës në Ministrinë e...

5-vjetori i ndarjes nga jeta!

Fatos Sela, aktor i Teatrit Kombëtar

Fatos Sela, aktori shqiptar i Teatri Kombëtar, lindi më 2 tetor 1948, në Tiranë dhe...

Çfarë simbolizonte kjo?

Pse gratë rumune i lyenin fytyrën me mjaltë fëmijëve të mëhallës?

Sikurse ndër popujt e tjerë, edhe ndër rumunët kanë qenë mjaft të përhapura besëtytni të...

Po vejushat?

Si dalloheshin vajzat arbëreshe, ishin beqare apo të martuara?

Ndër arbëreshët, që kanë banuar në Palazzo Adriano (Italia Jugore) deri në fund të shekulli...

Letërsia shqiptare

Çmimet Kombëtare të Letërsisë gumëzhijnë arTurbinën

Në datën 19 dhjetor në orën 17:00 në arTurbina do të zhvillohet ceremonia e ndarjes...

Premiera në Akademinë e Shkencave

Veprat e 6 kompozitorëve në 1 mbrëmje artistike

Në interpretimin e violinave, violonçelit dhe pianove të Alba Metaj, Herbert Ahmetaj dhe Etrita Ibrahimi,...

Arti shqiptar

13 piktorë ekspozojnë në Muzeun Kombëtar

Në Muzeun Kombëtar është hapur një ekspozitë e quajtur “Plein air” ku marrin pjesë 13...

Pse ndodhte kjo?

Në disa zona të Shqipërisë, fëmijët nuk këndonin, nuk qeshnin…

Buzëqeshja simbolikisht përcjell mesazhe komplekse, me kuptime të ndryshme, të nuancuara e deri krejt të...

Jeta dhe vuajtjet

Shqiptari që protestoi në Romë kundër pushtimit italian të Shqipërisë

Nga Andreas Dushi Figura ushtarake, Shkodra nuk ka nxjerrë shumë ose, më mirë, nuk kanë...

Përsëri aktore e madhe

U përjashtua nga Liceu Artistik dhe nuk mori asnjëherë diplomë!

Tinka Kurti u lind në Sarajevë, më 17 djetor 1932. Ishte e bija e Dedë...

REKLAMA