MENU
klinika
John F. Kennedy

“Të sigurojmë paqen jo për veten, por për gjeneratat!”

Retrospektivë

Përse vuan Shqipëria?

Problemet ekonomike nga ana historike duket sikur ripërsëriten, një lloj teorie që historia e njeh...

Orkestra e Albania Exellence

Vepra e re e Fatos Qerimaj: E kam punuar me shumë sakrificë

Një mbrëmje e organizuar për të na prezantuar krijimin e Orkestrës Filarmonike të “Albanian Excellence”...

Nacionalizmi shqiptar

Kongresi i Manastirit, vendime për çështjen shqiptare

Pak e dinë se Kongresi i Manastirit nuk ishte vetëm kongres për gjuhën shqipe po...

Akademia Marubi

Historia e Anxhelës, transgjinorit të parë shqiptar

Akademia e Filmit dhe Multimedias “Marubi” është duke duke zhvilluar Festivalin Ndërkombëtar të Filimit për...

Shqiptarizmi

Korrespodenca, dinakëritë e xhonturqve me shqiptarët

Lëvizjet e shqiptarëve për t’u shkëputur një herë e mirë nga Turqia në kohën e...

Muzika italiane

Celentano, djaloshi i rrugës “Gluck”

Një nga artistët më të dashur në Itali, i lindur në Milano të Italisë më...

Lidhësja e qytetit

Halli i urës së Përmetit, domosdoshmëri për përmetarët

Para një shekulli Përmeti nuk vuante nga ndonjë gjë e madhe por nga ura. Ura...

Ag Apolloni

Festivali për nder të Skenderbeut, pa shfaqje për Skenderbeun!

Skena e Re arTurbina do të hapë dyert për të mirëpritur artistët dhe publikun për...

Francezë e shqiptarë - njëqind vjet pas luftës

100 vite nga Lufta e I Botërore në Shqipëri

Nga LUAN RAMA Zbulimi rastësisht i disa ditarëve të vjetër të ushtarëve francezë, të mbajtur...

Java Evropiane e Lëvizjes

“Dita e Biçikletave” në Shkodër

Në Shkodër u festua ditën e djeshme “Dita e Biçikletave”, një ditë kjo që banorët...

Almanak

Histori: Çfarë ndodhi më 21 shtator?

455 – Perandori Avitus hyn në Romë, i ndihmuar nga një ushtri gale dhe konsolidon...

REKLAMA