MENU
klinika
Bejtaxhiu Shkodran

Pjetër Gjini, ky desident humorist

Nga Luan Rama

Arthur Rimbaud: Poeti, një vjedhës zjarresh

Gjatë shumë këtyre viteve dhe bredhjeve nëpër brigjet e Detit të Kuq, në Aden, në...

Lëvizjet revolucionare 1831

Si e mallkoi matematikani Galua, Luigjin e XIV

Në të gjitha shoqëritë funksionojnë një gamë simbolesh kulturore që hedhin poshtë në mënyrë të...

Dramë njerëzore

Historia e Ana Frank vjen në Teatrin Metropol

‘’Çdokush ka brenda vetes diçka të mirë. Gjëja e mirë është se ti nuk e...

Poet francez

Vetëvrasja e Sharl Bodlerit kushton 234 000 euro

Një letër  e rrallë ka dalë në skenë në ankand nga Sharl Bodler. Shitet në...

Nga Luan Rama

Një shekull nga fronti shqiptar i “Armatës së Lindjes”

Kush ka shkuar në Korçë dhe ka kërkuar të njohë historinë e këtij qyteti, do...

Biblioteka e Qytetit dhe Provinca Françeskane

E shtuna me nadje e mbramje kulturore në Shkodër

Nga Andreas Dushi Ditën e shtunë, qyteti i Shkodrës u kthye pas në kohë duke...

Përvjetor i 93-të lindjes

Xhon Athanasi, tenori shqiptar që mbajti rolin e “Skënderbeut”

Më 4 nëntor 1925, në Boston të SHBA, lindi tenori i njohur shqiptar, Xhon Athanasi....

Shqipëria tradicionale

Oda e miqve, tregues i statusit të familjes!

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, madje deri në mbarim të luftës së dytë botërore, hierarkia e...

Artisti i Popullit

Legjenda Mentor Xhemali, një zë që nderoi kombin

Ai është pak të thuash se është një njeri i madh në fushën e muzikës,...

Thënie dhe shprehi!

Buda, ky mësues i shpirtit të njeriut!

Një njeri nuk quhet i mençur vetëm sepse flet, por nëse ai është i qetë,...

Trashëgimi kulturore

Festivali i folklorit në Tetovë zgjoi kulturën kombëtare

 Përfundoi në Pallati i kulturës në Tetovë, të shtunën, arena kulturore e festivalit të shtatëmbëdhjetë...

REKLAMA