MENU
klinika
“Romeo dhe Zhuljeta”

Shekspiri u frymëzua nga Londra

"Rrugë drejt dritës"

Regjisorët e huaj të intriguar nga Shqipëria dje dhe sot

“Rrugë drejt dritës” u shfaq si premierë e dokumentarit për Shqipërinë në Këln, në kuadrin...

Omar Sharif - i huaji i të gjithë kinemave

“Jetoj në të tashmen si mënyrë për të qenë sipërfaqësor”

Një princ arab, një prift spanjoll, një hebre njujorkez, një kryepeshkop austriak, një bakall turk,...

“Albania, si gira” në Romë

Kinemaja shqiptare në fokus

Roma i çel sot dyert kinemasë shqiptare. “Italia dhe italianët në kinematografinë shqiptare gjatë e...

Si Stalini edhe Mao

Aktori hollivudian shënjestra e 2 diktatorëve

Politika duket gjithmonë e përjashtuar nga arti. Por, shpesh herë ato janë “ngatërruar” mes tyre....

"S'dua pranë askënd me dy fytyra"

Meryl Streep: Mjaft më

Nuk kam pikë durimi për ca gjëra, jo se jam bërë arrogante, thjesht jam në...

Po kukullat kur folën shqip?

Teatri dita ndërkombëtare

   Mbase shumë pak e dinë, se premiera e parë në Teatrin e Kukullave titullohet...

I pari teatër shqiptar

‘Dasma e Lunxhërisë’ më 1874

Fillesat e teatrit në Shqipëri, vijnë në vëmendje dhe kujtesë sot. Muzeu Historik Kombëtar i...

Si u martua me djalin e presidentit

Elena Qirici – ylli shqiptar i Hollivudit

Elena Qirici është e njohur për karrierën si aktore, kërcimtare dhe akrobate. Në hapat e...

Fadil Hasa / profil

“Me kripë a sheqer s’bëhet qejfi qeder”

Kush nuk e mban mend e nuk qesh edhe me vete, sa herë kujton “kripë,...

Gemier për Moisiun

“Argumente fëmijësh këto…”

Firmin Gemier themeluesi i “Théâtre mondial” në Paris, në letrën e botuar më 6 qershor...

"Arbëria" e kinemasë italiane

Regjisorja kalabreze rigjen rrënjët

Komuniteti i shqiptarëve arbëreshë të Italisë, me historinë, lidhjen e fortë me origjinën, traditat e...

REKLAMA