MENU
klinika
Nga Alban Daci

Kurdët mes mitit, realitetit dhe gjeopolitikës

Nga Albert Doja

Çfarë i bashkon përçmuesit e Kadaresë dhe justifikuesit e Peter Handkes?

Menjëherë pas shpërndarjes së çmimeve Nobel në Letërsi, nuk kanë reshtur reagimet e njëpasnjëshme. Kësaj...

Shpëtim Nazarko

“Keshëm dhe ne një lumë, po na e dogji gjermani”

(Në vend të një letre të hapur, për ambasadorin)   I nderuar Ambasador, Peter Zingraf!...

Nga Shpëtim Nazarko

Vrapo kryeministër, vrapo para se të na marrë lumi…

Nëse ka ndonjë qytet që do të tregonte në mënyrën më të qartë qeverisjen e...

Nga Ylli Polovina

Tërmeti “i mirë”

Nëndeti i gjirit të Durrësit ka shkaktuar tërmetin apokaliptik të motit 1273, prej të cilit,...

Nga Salih Mehmeti

Noli mes tre figurave të spikatura, ku fshihet hileja e vogël?

Ai që nuk e kursen as vetën e as të tjerët prej nonshalancës e paska...

A mund të gjeni një vend tjetër, që...

Ç’të themi e ç’të bëjmë?! Kjo është Shqipëria jonë!

*Nga Alban Daci 1. Një ish ministër kërkohet të dënohet me 12 vjet burg ....

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

A më shumë i duhet intelektuali politikës apo politika intelektualit?

1. Aderimi i intelektualit në parti politike në vendet e tranzicionit është bërë sot ekskluzivisht...

Nga Niko Peleshi

E mira, e keqja dhe diçka tjetër…

E mira dhe e keqja janë kudo. Ato janë në bashkëjetese dhe në luftë të...

Nga Av. Ass. Prof. Dr. Jordan Daci

Përse partitë politikë promovojnë njerëz me të shkruar kriminale?

Mendoj që arsyet janë disa sikurse vijojnë: Partitë nuk i zgjedhin më kandidatët e kësaj...

Nga Mentor Nazarko

Libri i Isuf Kalos, për “Bllokun”-analizë mbi një vepër të jashtëzakonshme

*Blloku, apo miqësia e prishur Ramiz Alia-Nexhmie Hoxha Libri i Isuf Kalos, “Blloku”, është padiskutim...

A duhet një revolucion?

Pse populizmi bën hajër në të gjithë Perëndimin, vetëm në Shqipëri jo?!

Nga Alban Daci Populizmi vjen si një “politikë pa politikë”. Pra, është forma, kur populli...