MENU
klinika
Nga Alban Daci

Ndryshimi i Kodit Zgjedhor për një pluralizëm të vërtetë politik

Nga Mentor Nazarko

Populli nuk ha barin e Babaleve kushdo që ja ofron

Lufta nëpërmjet dëshmive apo dëshmitarëve të rremë, të rrejshëm, me nivel të ulët besueshmërie publike,...

Për Fatos Arapin

Refleksion ndër petale të shtruara në vargjeve

Nga Arli Minga/ Të dy vlonjatë, por nuk u takuam asnjëherë. Fatosin nuk e takova...

Kur 300,000 votues janë baraz me 9 deputetë

Arrestimi i Gruevskit, si kripa në sallatën maqedonase

Nga Mentor Nazarko/ Zhvillimet e fundit në Maqedoni, kanë qenë zhvillime që kanë tërhequr vëmendjen...

Letërsia dhe realiteti

“Mbreti Lir”, “Xha Gorioi” dhe Azili i ri i Shkodrës

Me rastin e “Ditës Botërore të të Moshuarve” me datë një tetor, u inagurua në...

Nga Nezir Kraki

Shqipëria që s’po bëhet

Në Francë, para disa ditëve, një burrë u dënua me 300 euro gjobë për sjellje...

Nga Mentor Nazarko

Ç’duhet të bëjë Rama akoma për çështjen Rrahja, apo ‘Rrahja e Xhiselës’?

Çështja Xhisiela apo « Rrahja e Xhisielës » vazhdon ende me të drejtë të jetë në qendër...

Opinion

A kemi Strategji kombëtare dhe nga po shkojmë?!

(P.S. Besoj shumë në STUDENTËT, që e kanë sensin dhe nuhatjen e ndryshimeve në horizont…)...

Opinion

Mitingu, protesta dhe liderët despotikë

Nga Ndue Ukaj/ Frederik Rreshpja është poet i madh shqiptar, që ka kaluar nëpër burgjet...

Politikanët kosovarë

Nga brekëgrisur në kapitalista evropian!

1. Ata që mendojnë se fati ekonomik i zhvillimit të një shteti përcaktohet ekskluzivisht nga...

Opinion

Peshkopia, pa qeverisje dhe e lënë në harresë

1. Qyteti i Peshkopise, i vetmi qytet alpin ne Bote, i rrethuar me burime te...

Opinion

Mos e hani sapunin për djathë!

Nga Alion Çaçi/  Ishte njëherë një fshatar i cili, si çdo fshatar, dilte nëpër fusha...