MENU
klinika
Institucionet heshtin

Arkivi i mbyllur dhe peripecitë e qytetarëve

Arsimi neglizhon masat

Asnjë masë kundër zjarrit në shkollat e Gjirokastrës

Në Gjirokastër shumica e institucioneve arsimore, kryesisht shkollat 9-vjeçare, nuk kanë respektuar rregullat për tu...

Deklarat e Kumbaros

Rikualifikimi i qendrës historike në Gjirokastër

Zona muzeale e Gjirokastrës do të jetë pjesë e një rikualifikimi total ku parashikohet mbrojtja...

Përditësimi i tokave

Tokat pa pronarë, mijëra fermerë pa çertifikatë pronësie

Në qarkun e Gjirokastrës pothuajse mijëra fermerë nuk kanë një certifikatë pronësie për tokën që...

Protesta e banorëve

Lazaratasit kërkojnë një gjyq të drejtë

Lazaratasit ndihen të paragjykuar ndaj kërkojnë që çdo process gjysor ndaj tyre të bëhet pa...

“Nuk ka punë e libra falas për ne”

Komuniteti egjiptian ndihet i diskriminuar

Nxënësit e pakicës së komunitetit egjiptian kanë qënë të diskriminuar në startimin e vitit të...

Kultura që komunikojnë

Arti i tekstilit bën bashkë artistët e huaj

Për shumë qytete në Shqipëri sezoni turistik tashmë mund të konsiderohet i mbyllur, por jo...

Dossier

Marrëzia e një sokaku

“Është një prej qyteteve më të cuditshëm,ndoshta më i cuditshmi. Duket sikur ka lindur nga...

Rrugorët e Gjirokastrës

179 masa administrative brenda dy javësh

179 masa administrative janë vendosur nga efektivët e qarkullimit rrugor në Gjirokastër vetëm gjatë 2...

Panairi i Artizanëve

Artizanët e trevave takohen në Gjirokastër

Gjirokastra ka qenë sërish epiqendër e shpërfaqjes së traditës së mirë të artizanëve dhe trashëgimisë...

Turizmi gjithëpërfshirës

Në Langaricë, aty ku puthet lumi me malin e Dangëllisë

Kanioni i Langaricës është një zinxhir monumentesh unike të natyrës dhe trashëgimisë kulturore që përbëjnë...

Centralizimi i shkollave

Mbyllen 18 klasa kolektive në Gjirokastër

Klasat Kolektive janë duke u mbyllur në qarkun e Gjirokastrës në kuadër të ridimensionimit të...