MENU
klinika
Ndërhyrje në infrastrukturë

Vatrat e problemeve në dimër, riparohen në verë

Arkitektura e Gjirokastrës

Të pathënat e ndikimit italian në qendrën historike

Gjirokastra ështe “ndriçuar” ndër vite nga studiuesit shqiptarë por edhe të huaj, veçanërisht për ndërtimet...

Rekordi i një sezoni

Gjirokastra e vizituar nga 30% më shumë turistë

Njëqind e pesë mijë turistët që kanë vizituar Gjirokastrën gjatë muajve janar-gusht, e rendisin qytetin...

12 familje në lagjen “Punëtori”

Të bashkëjetosh me rrezikun për 30 vjet

Jetojnë me frikë prej 30 vjetësh sepse askush nuk e ka dëgjuar shqetësimin e tyre....

Mbi 250 vizitorë në muaj

Kur troket në shtëpinë e Ismail Kadares

Ështe një prej muzeve që tërheq çdo ditë e më tepër vizitorë kjo edhe për...

Pranimet në universitet

Më pak aplikantë në universitetin “Eqerem Çabej”

1220 të rinj kanë aplikuar pranë universitetin “Eqerem Çabej” në Gjirokastër në përfundim të fazës...

Fest-Brum në Gjirokastër

Gatimet e brumit nga duart e amvisave

Zona muzeale në Gjirokastër mblodhi këtë fundjavë shumë vizitorë që nuk mund të humbisnin gatimet...

Struktura turstike akomoduese

Në Gjirokastër çelen 67 bujtina të reja

Fluksi i turistëve në Gjirokastër është një motiv më shumë që pronarët e banesave karakteristike...

Kulinaria përmetare

Sofra e shtruar si për mbret, të tilla gjen veç në Përmet

Amvisa Matriona Shahini i ka ruajtur si thesar recetat e gjyshes së saj përmetare dhe...

Infrastruktura në Gjirokastër

Përmirësohen kushtet në tregun industrial

Kushtet e amortizuara në të cilën tregtarët shisnin në tregun e qytetit ishin këmbanë që...

Siguria Ushqimore

DRAKU në Gjirokastër nuk ka mjete për kontrolle

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit gjendet në mesin e një fushate intensive kontrollesh, veçanërisht në ditët...

“Rit Fest Brum”

Kulinaria Gjirokastrite në një festival unik

Një festival i kulinarisë kushtuar gatimeve të brumit do të nis këtë shtator në Odeonin...