MENU
klinika
Njëzet vjet pa pajisje

Sfidat e zjarrëfiksëve në Gjirokastër

Personazh Artistik

Roland Cenko, një jetë me isopolifoninë labe

Gjirokastritët nuk krenohen vetëm me historinë, emrat e shquar të letrave, kulturës apo politikës që...

Turizmi alternativ në Gjirokastër

Turistët në gjurmët e rrugës së Lord Bajroni…

Gjirokastra ka rregjistruar këto ditë pikun e turistëve që kanë shfaqur interes për t’u njohur...

Shtëpitë Gjirokastrite

Rrënimi që s’ka fund për zonën muzeale

“Statusi monument kulture” nuk e mbron Gjirokastrën nga rrënimi. Degradimin e banesave në lagjen e...

Ura të pasigurta

S’ka siguri mbi urën e Leklit dhe Dragotit

Ura e Dragotit në Përmet dhe ajo e Leklit konsiderohen dy veprat infrastrukturore më problematike...

Monumente kulture në Gjirokastër

Nis ndërhyrja në urën 200 vjeçare të Kordhocës

Trarët prej lisi, në distancë nga njëri tjetri janë zhytur në shtratin e lumit dhe...

Në lumë derdhen ujërat e zeza

DSHP: Qëndroni larg nga ujërat e Drinos!

Larg nga ujërat e lumit Drino! Ky është apeli që jepet nga specialistët e Drejtorisë...

Lagjia e Kodër-Shtufës në rrezik

Gjashtë muaj pas rrëshqitjes, 21 familje ende të pasigurta

Gjashtë muaj pas rrëshqitjes masive të dherave situata në lagjen Kodra e Shtufit në Gjirokastër...

Retro

Çfarë niveli kulturor ka pasur vendi në vitet ’20?

Edhe pse në ditët e sotme numri i të diplomuarve në universitet ka pësuar një...

Beteja e monumenteve me kohën

Thellohen çarjet në muret e “Argjiros”

Është më e madhja kala e Ballkanit, megjithatë është duke u lënë të rrënohet dita-ditës....

Monumente Kulture

Akrepat në vendnumëro të Argjiros

Këmbanat e saj dikur zgjonin jo vetëm banorët e Gjirokastres,por ato dëgjoheshin matanë Lunxhërisë. Unike...

Zona muzeale me rrjet të amortizuar

Një shkëndijë elektrike mund të djeg historinë në Gjirokastër

Në nxehtësinë e stinës së verës, zjarret në qytetin e Gjirokastrës nuk kanë burimin tek...