MENU
klinika
Dossier

Marrëzia e një sokaku

Rrugorët e Gjirokastrës

179 masa administrative brenda dy javësh

179 masa administrative janë vendosur nga efektivët e qarkullimit rrugor në Gjirokastër vetëm gjatë 2...

Panairi i Artizanëve

Artizanët e trevave takohen në Gjirokastër

Gjirokastra ka qenë sërish epiqendër e shpërfaqjes së traditës së mirë të artizanëve dhe trashëgimisë...

Turizmi gjithëpërfshirës

Në Langaricë, aty ku puthet lumi me malin e Dangëllisë

Kanioni i Langaricës është një zinxhir monumentesh unike të natyrës dhe trashëgimisë kulturore që përbëjnë...

Centralizimi i shkollave

Mbyllen 18 klasa kolektive në Gjirokastër

Klasat Kolektive janë duke u mbyllur në qarkun e Gjirokastrës në kuadër të ridimensionimit të...

Kujdesi oral në Gjirokastër

Vetëm të rinjtë kujdesen për dhëmbët

Kujdesi oral është një kulturë e munguar nga ana e qytetarëve në Tiranë dhe jo...

Biblioteka “Apostol Meksi”

Dy anët e medaljes së një biblioteke

Gjirokastra e shumë vlerave, mes tyre dhe letrare, nuk mund të mos ketë një tempull...

Gjimnazi 95-vjeçar

“Asim Zeneli” drejt restaurimit

Eqerem Çabej, Dritëro Agolli, Ismail Kadare e deri tek diktatori Hoxha kanë dalë nga bankat...

Ndërhyrje në infrastrukturë

Vatrat e problemeve në dimër, riparohen në verë

Në Gjirokastër ka nisur puna me intesistet për riparimin e dëmeve të krijuara gjatë stinës...

Arkitektura e Gjirokastrës

Të pathënat e ndikimit italian në qendrën historike

Gjirokastra ështe “ndriçuar” ndër vite nga studiuesit shqiptarë por edhe të huaj, veçanërisht për ndërtimet...

Rekordi i një sezoni

Gjirokastra e vizituar nga 30% më shumë turistë

Njëqind e pesë mijë turistët që kanë vizituar Gjirokastrën gjatë muajve janar-gusht, e rendisin qytetin...

12 familje në lagjen “Punëtori”

Të bashkëjetosh me rrezikun për 30 vjet

Jetojnë me frikë prej 30 vjetësh sepse askush nuk e ka dëgjuar shqetësimin e tyre....