MENU
klinika
Mbi 250 vizitorë në muaj

Kur troket në shtëpinë e Ismail Kadares

Pranimet në universitet

Më pak aplikantë në universitetin “Eqerem Çabej”

1220 të rinj kanë aplikuar pranë universitetin “Eqerem Çabej” në Gjirokastër në përfundim të fazës...

Fest-Brum në Gjirokastër

Gatimet e brumit nga duart e amvisave

Zona muzeale në Gjirokastër mblodhi këtë fundjavë shumë vizitorë që nuk mund të humbisnin gatimet...

Struktura turstike akomoduese

Në Gjirokastër çelen 67 bujtina të reja

Fluksi i turistëve në Gjirokastër është një motiv më shumë që pronarët e banesave karakteristike...

Kulinaria përmetare

Sofra e shtruar si për mbret, të tilla gjen veç në Përmet

Amvisa Matriona Shahini i ka ruajtur si thesar recetat e gjyshes së saj përmetare dhe...

Infrastruktura në Gjirokastër

Përmirësohen kushtet në tregun industrial

Kushtet e amortizuara në të cilën tregtarët shisnin në tregun e qytetit ishin këmbanë që...

Siguria Ushqimore

DRAKU në Gjirokastër nuk ka mjete për kontrolle

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit gjendet në mesin e një fushate intensive kontrollesh, veçanërisht në ditët...

“Rit Fest Brum”

Kulinaria Gjirokastrite në një festival unik

Një festival i kulinarisë kushtuar gatimeve të brumit do të nis këtë shtator në Odeonin...

Dossier

Nëpër tunelet e luftës së ftohtë

Qafa e pazarit është një nga vendet më të frekuentuara nga vizitorët, jo vetëm si...

Personazhi i qytetit

Porositë e çuditshme për gurëgdhendësin 80-vjeçar

“Kapriçot e moshës” nuk mund të ndalin 80-vjecarin Muhedin Makriu të heqë dorë nga skalitja...

Rekordi i një sezoni turistik

Historia gjirokastrite “bën për vete” turistët

Thirrjes “Eja në Gjirokastër” që Bashkia e qytetit, Drejtoria e Trashëgimisë dhe Agjencia Kulturore bënë...

Komplikacione shëndetsore

Shtohen rastet e pickimeve nga insektet

Mbi 130 raste pickimesh nga bletët janë rregjistruar në 3 muajtë e verës, në urgjencën...