MENU
Qendra e qytetit

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor

Investime në periferi

Vithkuqi me rrjet të ri ujësjellësi, por me hidrocentral 93 vjeçar

Korça është një nga qytetet e para të vendit që nuk ka pritur elektrifikimin e...

Rehabilitim infrastrukture

Rruga Korçë –Voskopojë drejt përfundimit

Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka konfirmuar se aksi rrugor Korçë –Voskopojë, një prej segmenteve me...

Personazhi i qytetit

I fundit mjeshtër i qeramikës në Korçë

Në një botë ku teknologjia dita-ditës po bëhet edhe më e rëndësishme në të përditshmen...

Histori Njerëzore

Dashuri në kohën e serenatave

Nga serenatat te emoji , nga dashuria si përkushtim dhe sakrificë, në dashurinë virtuale, dy...

Kulinaria e qytetit

Rikthim në gatimet korçare si qëmoti

Qyteti i Korçës është dalluar gjithmonë për gastroniminë po aq sa edhe për kulturën ....

Projekti i nxënësve të shkollës "Raqi Qirinxhi"

Art dhe dituri në 3D

Në gjimnazin “Raqi Qirinxhi” në qytetin e Korçës mësimdhënia zhvillohet si në një mjedis të...

Festë dhe traditë

Check-in Korça, bilanci i festës së birrës

Tashmë që prej 12 vitesh, korçarët e kanë bërë traditë të identifikojnë veten me organizimin...

24 karatëshi i harruar

Vithkuqi, midis harresës dhe mrekullisë natyrore

Nga Eugent Kllapi I rrethuar ndërmjet kontrastit të pemëve, rrjedhshmërisë së ujit të burimeve, rrugëve...

Monument i kategorisë së parë

Ura e Golikut në pritje të restaurimit

Për rikonstruksionin e Urës së Golikut është folur 5 vite më parë. Emergjenca për të...

Ai dhe piktura

I rrethuar nga arti i tij

Artisti nuk mund dot të dalë jashtë artit. Edhe mënyra sesi shikon nuk ngjet me...