MENU
klinika
Lexuesi më pranë librit

Librat “shtegtarë” vijnë drejt Korçës

Dossier

Korçarët e parë në Amerikë

Legjendë urbane ose jo, janë të shumtë shqiptarët që besojnë se një korçar ka më...

Jeta e natës e qytetit

Fundjavave takohemi në Korçë!

Jeta e natës nuk është vetëm një atribut i Tiranës, kryeqytetit të zhurmshëm që ofron...

Qendra e qytetit

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor

Korça ka qenë gjithmonë dalluar për kulturën, traditën, historinë dhe qytetarinë e një qyteti gjithnjë...

Investime në periferi

Vithkuqi me rrjet të ri ujësjellësi, por me hidrocentral 93 vjeçar

Korça është një nga qytetet e para të vendit që nuk ka pritur elektrifikimin e...

Rehabilitim infrastrukture

Rruga Korçë –Voskopojë drejt përfundimit

Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka konfirmuar se aksi rrugor Korçë –Voskopojë, një prej segmenteve me...

Personazhi i qytetit

I fundit mjeshtër i qeramikës në Korçë

Në një botë ku teknologjia dita-ditës po bëhet edhe më e rëndësishme në të përditshmen...

Histori Njerëzore

Dashuri në kohën e serenatave

Nga serenatat te emoji , nga dashuria si përkushtim dhe sakrificë, në dashurinë virtuale, dy...

Kulinaria e qytetit

Rikthim në gatimet korçare si qëmoti

Qyteti i Korçës është dalluar gjithmonë për gastroniminë po aq sa edhe për kulturën ....

Projekti i nxënësve të shkollës "Raqi Qirinxhi"

Art dhe dituri në 3D

Në gjimnazin “Raqi Qirinxhi” në qytetin e Korçës mësimdhënia zhvillohet si në një mjedis të...

Festë dhe traditë

Check-in Korça, bilanci i festës së birrës

Tashmë që prej 12 vitesh, korçarët e kanë bërë traditë të identifikojnë veten me organizimin...

24 karatëshi i harruar

Vithkuqi, midis harresës dhe mrekullisë natyrore

Nga Eugent Kllapi I rrethuar ndërmjet kontrastit të pemëve, rrjedhshmërisë së ujit të burimeve, rrugëve...