MENU
klinika
Transporti urban në Korçë

Brenda vitit nis puna për terminalin e ri

Dossier: “Majestic” në 9 dekada

Epopeja e një kinemaje

Korça ka qenë një nga qytetet e para në Shqipëri që i hapi rrugë ekranit...

Personazhi i qytetit

Pionerja e feminizmit në Korçë

Në një shoqëri moderne e së shumti patriarkale, ku ekzistença e një figure mashkullore në...

Lexuesi më pranë librit

Librat “shtegtarë” vijnë drejt Korçës

I frymëzuar nga Ron Hornbaker në vitin 2016, tashmë Bookcrossing është bërë një model që...

Dossier

Korçarët e parë në Amerikë

Legjendë urbane ose jo, janë të shumtë shqiptarët që besojnë se një korçar ka më...

Jeta e natës e qytetit

Fundjavave takohemi në Korçë!

Jeta e natës nuk është vetëm një atribut i Tiranës, kryeqytetit të zhurmshëm që ofron...

Qendra e qytetit

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor

Korça ka qenë gjithmonë dalluar për kulturën, traditën, historinë dhe qytetarinë e një qyteti gjithnjë...

Investime në periferi

Vithkuqi me rrjet të ri ujësjellësi, por me hidrocentral 93 vjeçar

Korça është një nga qytetet e para të vendit që nuk ka pritur elektrifikimin e...

Rehabilitim infrastrukture

Rruga Korçë –Voskopojë drejt përfundimit

Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka konfirmuar se aksi rrugor Korçë –Voskopojë, një prej segmenteve me...

Personazhi i qytetit

I fundit mjeshtër i qeramikës në Korçë

Në një botë ku teknologjia dita-ditës po bëhet edhe më e rëndësishme në të përditshmen...

Histori Njerëzore

Dashuri në kohën e serenatave

Nga serenatat te emoji , nga dashuria si përkushtim dhe sakrificë, në dashurinë virtuale, dy...

Kulinaria e qytetit

Rikthim në gatimet korçare si qëmoti

Qyteti i Korçës është dalluar gjithmonë për gastroniminë po aq sa edhe për kulturën ....