MENU
Rekord turistik

Sa jahte janë ankoruar në portin e Durrësit?

Zona tradicionale e Shkodrës

Ja çfarë ka mbetur nga Gjuhadoli

Gjuhadoli është një rrugicë e veçantë për shkodranët. E shtruar me kalldrëm dhe me ndërtesa...

Lexuesi më pranë librit

Librat “shtegtarë” vijnë drejt Korçës

I frymëzuar nga Ron Hornbaker në vitin 2016, tashmë Bookcrossing është bërë një model që...

Njëzet vjet pa pajisje

Sfidat e zjarrëfiksëve në Gjirokastër

Hidrantatët janë një nevojë 20 vjeçare për repartin e zjarrëfikseve të Gjirokastrës. Shumica prej këtyre...

Ndryshimi i kufijve

Thaçi e Vuçiç kërkojnë ndihmën e ndërkombëtarëve për kufijtë

Arritja e marrëveshjes për normalizimin e raporteve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, ka dominuar debatet në...

Deklarata e Thaçit

Korrigjimi i kufijve destabilizon rajonin?

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ndodhet në samitin e liderëve rajonalë europianë në Alpbach të...

Takimi

Thaçi e Vuçiç në Vjenë: Askush të mos frikësohet nga marrëveshja

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, thotë se faza e fundit e dialogut me Serbinë duhet...

Dialogu Kosovë-Serbi

Thaçi dhe Vuçiç takohen më 7 shtator në Bruksel

Në kuadër të dialogut Kosovë- Serbi “në kontekst të normalizimit të marrëdhënieve”, takimi mes Presidentit të...

Shkodra në retrospektivë

158 vite në celuloid

Brenda mureve të fototekës kombëtare “Marubi” mund të kundrosh historinë e një shekulli e gjysëm....

Personazh Artistik

Roland Cenko, një jetë me isopolifoninë labe

Gjirokastritët nuk krenohen vetëm me historinë, emrat e shquar të letrave, kulturës apo politikës që...

Dossier

Korçarët e parë në Amerikë

Legjendë urbane ose jo, janë të shumtë shqiptarët që besojnë se një korçar ka më...

Atraksion turistik

8100 vizitorë në Apolloni brenda 1 muaji

Pas restuarimit, Parku i Apollonisë, vetëm 12 km larg Fierit, ka çelur zyrtarisht dyert për...