MENU
klinika

Shpëtim & Mentor Nazarko

Gomari i mençur përballë kalit të shpejtë…

23.02.2017 - 11:55

Një refleksion filozofik me një qartësi të jashtëzakonshme dhe me ngjyrime të forta emocionale ngjan kjo ligjëratë e poetit Dritëro Agolli, disa ditë pasi mbushi 86 vjeç, në një bisedë miqësore me vëllezërit Nazarko, Mentorin me Shpëtimin.

Dritëroi tregon për eksperiencën e vdekjes së kalit të tij në fshat, vdekje e ngjashme me të njeriut, për shërbimet që kali i bën të zotit, por dhe e krahason me gomarin. Të dy janë personazhe të një fabule që trajton rëndësinë e udhëheqjes së karvanëve nga kuaj dhe jo nga gomerë. Ama Dritëroi e vlerëson shumë gomarin, si kafshën për të cilën kurrë nuk ka dëgjuar se e ka shtypur makina.

Ja vjersha fabulë e Dritëroit: