MENU
klinika
Padashtas serbët e marrin si të tyre...

Skënderbeu, të cilin ne shqiptarët nuk po duam!

Sesioni i Kongresit që do të mbahet mend në histori

Lyndon Johnson dhe lufta e tij ndaj varfërisë

Ishte 22 Nëntor, 1963, dhe Zv/Presidenti amerikan, Lyndon Johnson gjendej në kavlarin fatal të makinave,...

Rapsoditë tradicionale dhe serenatat e hershme

“Vjeshe Popullore”, sekretet në vargjet e këngëve arbëreshe

“Vjeshe Popullore”, nga Carmine Stamile, janë këngë të improvizuara të lindura nga dhunti popullore poetike....

Motra e Agnellit, dhe vajza e Mussolinit

Djali i kryeministrit shqiptar me të cilin u dashurua Coco Chanel

Jusuf Vrioni lindi në Korfuz më 1916. I ati, Iliaz Vrioni, pat qenë dy herë...

"Do të luftonte përhapjen e murtajës së gjuhës"

Ilaçi i këtyre ditëve – një letërsi e mirë

Pandemia nëpër të cilën po kalojmë, ka shkaktuar një rrëmujë globale dhe frikë të madhe....

Nga Rrahim Sadiku

Një pamflet joreal e johistorik dhe dezinformues

*Disa fjalë reale për pamfletin romantik e antishqiptar“Kur janë dashur shqiptarët dhe serbët”, botuar nga...

"Kam në zemrën time"

‘Si dashuria shpërblehet me pabesinë’, perlat e poezisë botërore…

Theophile Gautier, ishte një poet francez, dramaturg, romancier, gazetar dhe kritik i artit e letërsisë....

Havzi Nela

“Eni të vajtojmë Shqipërinë”

Eni ju o motra , eni ju o gra Eni ju o vasha , qe...

"Në sytë tanë po luhet tragjedia"

‘Lufta asnjëherë nuk ka vdekur’/ Përse heshtim për krimet?

Ndërsa më 15 Nëntor ishte dita ndërkombëtare që i kushtohet intelektualëve, shkrimtarëve të burgosur, vrarë,...

E kujt ishte Kosova gjatë historisë!?

Kosova: Kujtime që vrasin. Lufta e parë sipas internetit

Një libër që tërhoqi vëmendjen e opinionit lexues në botë: “Kosovo: les Mémoires qui tuent....

Profil

Makiaveli, libri udhëzues për politikanët e paskrupullt

Nikolo Makiaveli ishte politikan, diplomat, shkrimtar, i njohur për Princin, libër udhëzues për politikanë të...

Profil/ William James

“Nëse ndryshon mendjen, mund të ndryshosh edhe jetën!”

Uilliam Xhejms (William James) lindi në vitin 1840. Ai ishte filozof amerikan dhe psikolog, i...