MENU
klinika
Përplasja e Sanxhakut

Lufta me më shumë shqiptarë, pas Hasan Prishtinës

E fejuara u vetëvra fill pas tij

Cili ishte vërtet Kajo Karafili, pse dhe si u vra?

KAJAN (KAJO) KARAFILI           10 FAKTE   Kajan Karafili është një...

Enciklopedia I turke

Si e përshkruan guximshëm Sami Frashëri, Skënderbeun?

    Sami Frashëri botoi në vitin 1888 “Kamus-ul-alam” (Fjalori i Madh i Diturive), e...

Nobelisti Imre Kertez

Shkrimtari i gjuhës së kampeve

Shkrimtari hungarez me origjinë hebreje, Imre Kertez, përfaqësues i një pjese të literaturës së kampeve...

Shqiptarët e mijëra pikëpyetjeve

Toka e thesareve të historisë së pellazgëve

   George Fred Williams, më 1914, ka shkruar për shqiptarët: “Po të kthehemi në parahistori,...

Artistë shqiptarë? Asnjë!

Leka Bungo: ‘Testamenti’ dhe të vërteta të tjera

   Regjisor dhe skenarist, që kësaj here sprovohet edhe si shkrimtar. Leka Bungo – “Testamenti...

Gjëmon historia

“I kam shti vetë në dhè, tetë vetë”- dëshmia e gjallë

      Nikollë Dojanaj, dëshmon 17-vjeçari në kampin e Tepelenës, dënimi me vdekje, falja...

Dode ose shkrimtari i Jugut

Pse nuk janë seriozë ata që nuk qeshin?

     Tek rinia ekziston një zjarr, një nevojë entuziazmi që edhe me prekjen më...

“Tj je për mua kaq e ëmbël…”

Migjeni, Bojka… dhe dhimbja e dashurisë (letra)

   Poeti i britmës kushtruese që gjëmon gjithmonë në të tashmen, Migjeni, nuk ishte vetëm...

Rose Wilder Lane, gruaja e lirë

Amerikania që “adoptoi” shqiptarin, si i shkroi Konicës?

    Rose Wilder Lane, gruaja amerikane që është e mirënjohur për shkrimet e saj...

"Kukulla"...

Kadareja gruas unike

     Romani “Kukulla”, nga autori më i shquar shqiptar dhe një prej shkrimtarëve më...

“Vatikeanus Greaus” nr 103

Kodiku autokton i arbërorëve

     U dorëshkrua në manastirin e Shën Andreas në afërsi të Krujës, asokohe qendër...