MENU
klinika
Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Europa “Solidare”

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Boshti ekonomik në dorën e Kinës

 Lluis Fox/ Ferdinand de Lesseps ishte një nga francezët më të shquar të shekullit XIX....

Albana Murra

Nga “magjia” e bibliotekës Bodleian, në realitetin e Shqipërisë

Albana Murra/ Të kthehesh në atdhe, është sigurisht një nga përjetimet më të  bukura, eksperienca...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Çfarë është më e dobishme se arti e letërsia?

Javier Cercas/ Oscar Wilde në vitin 1890, vit që shkroi dhe ¨Portretin e Dorian Grey¨,...

Intervista e Ignacio Morgado

Zbulesa e neuroneve

“Çdo neuron prej më shumë se 80,000 milionë që kemi është si një fabrikë e...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Pesimizmi i të rinjve

Javier Cercas/ Të rinjtë spanjollë janë pesimistë, priren të mendojnë që jetojnë më keq se...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“Të jetosh është e jashtëzakonshme”

Irene Vallejo/ Fjala “anormale” më tingëllonte si fyerje, ishte si një shigjetë që më ngulej...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“E bukura” ku strehohet?

Rafael Narbona/ Sipas grekëve dhe romakëve, e bukura është e pandashme. Bukuria ishte perfeksion, ekuilibër,...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Walter Isaacson, gazetari “old school”… i shkencës

Në librin tuaj të fundit, ju duket sikur doni të nxirrni në pah më shumë,...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Injoranca është shëndrruar në vlerë”         

Andrea Marcolongo Intervista Libri juaj udhëton nëpër rrënjët e fjalëve. Jetojmë në një botë ku...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Parajsa ka një vend të rezervuar për maestron, Franco Battiato!”

Antonio Fernández Vicente Antropologu, Claude Levi Strauss thoshte se muzika shëron shpirtin në tjetër dimension....

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“A ka më rebelë?”

Irene Vallejo/ Kur je diku “ku nuk të takon të jesh”, vështirë të harrohen shikimet...