MENU
klinika
Scriptorium

Stevenson dhe lumturia

Scriptorium

“Kur arsyetimi ofendon”

Javier Marias/ Para 18 vjetësh shkruajta në lidhje me humbjen e rëndësisë së të folurit...

Sciptorium

“Zonja Bovari je ti”

Sabina Urraca/ Të nderuar populistë që e konsideroni Ema Bovarinë si budallaqe dhe të paaftë...

Scriptorium

“Liria që na përcaktohet nga masat anti-covid, a është liri?”

Sam Sokol/ Lara Logan pas vizitës së saj në Auschwitz e krahasoi Anthony Fauci-n, drejtorin...

Scriptorium

“Poret”

Irene Vallejo/ Organi më i madh që kemi është lëkura, një arkipelag poroz. Jemi qenie...

Scriptorium

“Nuk isha unë”

Alex Rodriguez/ Konsulli i Bjellorusisë në Bejrut me siguri ka një agjensi udhëtimesh, ai ka...

Scriptorium

“Hannah Arendt”

“Dashuria është të sakrifikosh copëza nga vetja që tjetri të mos sakrifikohet më shumë se...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“Nëntëdhjetëvjeçari brilant”

Manuel Vilas/ Disa amerikanë janë transferuar nga një vend në tjetrin. Shtetet e Bashkuara kanë...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“Vjeshta jote ndriçon”

Irene Vallejo/ Yt bir e imagjinon kohën si një rrugë me dy korsi që shkojnë...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Europa “Solidare”

Plàcid Garcia-Planas/ Solidariteti i vendit tonë ndaj afganëve shtohet duke qenë se talibanët po e...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Boshti ekonomik në dorën e Kinës

 Lluis Fox/ Ferdinand de Lesseps ishte një nga francezët më të shquar të shekullit XIX....

Albana Murra

Nga “magjia” e bibliotekës Bodleian, në realitetin e Shqipërisë

Albana Murra/ Të kthehesh në atdhe, është sigurisht një nga përjetimet më të  bukura, eksperienca...