MENU
klinika
'Xhamia Blu'

Shqiptarët që ndërtuan Stambollin

Nga Petrit F. Zeneli

Ka pasur të drejtë Lamartine!

“Nëse të duhet ta shikosh njëherë botën, shiko vetëm Stambollin, ka thënë dikur poeti i...

Për çfarë i lutej pa pushim djalit?

Kush ishin miqtë e tij?/ Bulku: Rolet më të bukura të Xhodës

Në një nga intervistat, aktorja Rajmonda Bulku rrëfen të shkuarën e aktorit të madh, Xhevdet...

Fëmijët jetimë

Foto/ Çfarë la pas gjenocidi serb?

Kryqit të Kuq Amerikan në Mal të Zi dhe Gjenocidi Serbo / Malazez ndaj popullatës...

Komplote dhe ndëshkime

Apolloni dërgoi një murtajë e Poseidoni një përbindësh deti

Kur Poseidoni dhe Apolloni hynë në një komplot për ta kyçur (izoluar) Zeusin, Zeusi u...

Silentium est aureum - Heshtja është flori?!

Luftrat ikën! E tani po na shkatërron një kanal nëpër Ulpianë

Pasuritë e mëdha, diversiteti, si dhe veçoritë unikale të Trashëgimisë Kulturore në Kosovë gjatë shekujve...

Lirika e gjuhës së mprehtë

Azem Shkreli pena origjinale bashkohore

Azem Shkreli zë vend në krye të poezisë bashkohore shqipe. Me poezinë e tij, Shkreli...

Nismëtar i letërsisë

Barleti epos i shpirtit shqiptar

   Marin Barleti si dijetar i madh rilindës, i humanizmit shqiptar e evropian ka pasur...

Festivali jubilar

Vallja burimore zbret në Myzeqe

 Festivali Folklorik Kombëtar i Valles Burimore, sapo ngriti siparin në Lushnjë. Grupet folklorike nga të...

Shqipëria dinjitoze në Kanë

“Furgoni” mes 11 filmave pretendentë

Erenik Beqiri shkeli tapetin e kuq në Kanë, si pjejsë e filmit “Furgoni”. Ndërsa ishte...

Albanologu, përkthyes e kritik... iku!

Lanksh, dashnori i gegnishtes së Camajt

  “Fjala shqip t’është detorëse për gjithë motin e jetës! Na vorfnove”- Hans-Joachim Lanksch lindi...

Trashëgimia-art

Francezi që u magjeps me veshjet shqiptare

 Piktori mbeti i magjepsur nga ecja e tyre krenare, shkëlqimi i armëve dhe veshjet e...

REKLAMA