MENU
A mund të gjeni një vend tjetër, që...

Ç’të themi e ç’të bëjmë?! Kjo është Shqipëria jonë!

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

A më shumë i duhet intelektuali politikës apo politika intelektualit?

1. Aderimi i intelektualit në parti politike në vendet e tranzicionit është bërë sot ekskluzivisht...

Nga Niko Peleshi

E mira, e keqja dhe diçka tjetër…

E mira dhe e keqja janë kudo. Ato janë në bashkëjetese dhe në luftë të...

Nga Av. Ass. Prof. Dr. Jordan Daci

Përse partitë politikë promovojnë njerëz me të shkruar kriminale?

Mendoj që arsyet janë disa sikurse vijojnë: Partitë nuk i zgjedhin më kandidatët e kësaj...

Nga Mentor Nazarko

Libri i Isuf Kalos, për “Bllokun”-analizë mbi një vepër të jashtëzakonshme

*Blloku, apo miqësia e prishur Ramiz Alia-Nexhmie Hoxha Libri i Isuf Kalos, “Blloku”, është padiskutim...

A duhet një revolucion?

Pse populizmi bën hajër në të gjithë Perëndimin, vetëm në Shqipëri jo?!

Nga Alban Daci Populizmi vjen si një “politikë pa politikë”. Pra, është forma, kur populli...

"Ta çojmë deri në fund atë që nisëm në Dhjetor..."

Epilogu i protestës studentore…

*Igli Tola, MsC Financë, diplomuar me rezultate të shkëlqyera Jemi veçse pak javë nga përmbyllja...

Tribalizimi dhe politika ndër shqiptarë

Fatkeqësisht, mënyra fisnore e të bërit politikë, vazhdon të mbijetojë!

*Nga Fadil Sahiti Mënyra e bërjes së politikës nga partitë tona, në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni…...

Shpëtim Nazarko

Luli, ka një formulë të thjeshtë për të mundur Ramën!

      Vërvitur andej-këndej në Shqipëri, e dëgjoj thuajse çdo ditë, Kryetarin e PD-së,...

Shpëtim Nazarko

Ka një Shqipëri tjetër, që tallet me ne të gjithë

       Bëhuni burra! Rrëmbeni kazmat! Puna është më e lartë se trimëria, kazma...

Nga Shpëtim Nazarko

Kë po luani, mo: Makiavelin apo “derrin maç”?

Ekziston një rregull që mund të quhet “e artë” dhe që i atribuohet atij që...

E përjashtuar nga politika shqiptare!?

Përse nuk e thërrisni diasporën zoti Basha?

*Nga Alban Daci Nëse partitë politike duhet të kenë një lidhje të natyrshme, por edhe...