MENU
klinika
Mundësitë për zhvillim

A është nafta ‘frymëmarrja’ e ekonomisë shqiptare

Çfarë thotë Komisioni Europian?

Surprizat e 2020 për biznesin e vogël

“Pas disa vitesh me rritje të dobët, huadhënia u rimëkëmb në 2019, duke u rritur...

Ja çfarë e pengon biznesin shqiptar!

Nga norma e taksave tek arsimi i dobët i punonjësve

Banka Botërore ka publikuar anketën e sipërmarrjeve për Shqipërinë, ku mes shumë indikatorëve rezulton të...

Prioritetet e Ministrisë së Shëndetësisë

“Shëndetësia falas?”/ Ja çfarë pritet në 2020!

Në projektbuxhetin e vitit 2020, Ministria e Shëndetësisë ka parashikuar në listën e prioriteteve rikonstruksionin...

Shpenzimet e buxhetit vendor

Buxheti/ Sa shkon për bonuset, ndihmën ekonomike, pensionet?

Shpenzimet e buxhetit vendor për vitin 2020, janë parashikuar në masën 57.128 miliardë lekë. Nga...

Anketat e INSTAT

Sa shitje u realizuan dhe cilat ndikuan më shumë në punësim?

Në vitin 2018, ndërmarrjet që operojnë në aktivitetet e prodhimit të të mirave dhe shërbimeve...

Prioritetet e Bujqësisë

Nga përfituesit e fondeve te ulja e gjobave

Në projektbuxhetin e vitit 2020,Ministriae Bujqësisë ka përcaktuar një serë prioritetesh për vitet në vijim....

Ja çfarë thonë shifrat!

Projekt-buxheti 2020/ Sa do të ulet borxhi publik?

Gjatë vitit 2020 borxhi publik neto parashikohet të reduktohet rreth nivelit prej 62% e Prodhimit...

Sfidat e globalizmit

Kundër ‘erërave’ të tregtisë/ Cilat janë qytetet globale?

Ndërtesa më e lartë e zyrave në Wichita, Kan, është vetëm 22 metra. Popullsia e...

Afati deri në fund të vitit

Regjistrimi i mjeteve me kategori nën EURO 4

Afati i regjistrimit të mjeteve, me kategori mjedisore nën EURO 4 të importuara e zhdoganuara...

Eksportet

BB: Shqipëria, në mesataren e shifrave të vendeve europiane

Gjatë viteve të fundit ekonomia shqiptare ka parë një rritje të konsiderueshme në përqindjen e...

Dakordësi mes 6 vendeve

Lëvizja e lirë e njerëzve në të gjithë rajonin pa dy palë kontrolle

Kryeministri Edi Rama, gjatë konferencës së përbashkët për mediet, nga Ohri tha se bashkëpunimi me...