MENU
Financat publike

Akti Normativ/ Rishpërndarja e fondeve mes ministrive

Pas tërmeteve “tundet” qeveria!

Sa do të paguhet për sigurimin e ndërtesave?

Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar. Caktohen çmimet minimale për sigurimin...

Statistikat

82% e huamarrësve deklarojnë se kësti i kredisë s’ka ndryshuar

Shumica e familjeve huamarrëse (82%) deklarojnë që kësti i huasë nuk ka ndryshuar gjatë gjashtëmujorit...

Marrëveshja qeveritare

Gjermania i jep 86 mln euro për sektorin e ujit në Shqipëri

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku dhe Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë Peter...

Konferenca vjetore e BSH-së

‘Sfidat nuk janë të pakta!’/ Sejko: Zhvillim i qëndrueshëm!

“Ekonomia shqiptare ka premisa solide për vijimin dhe përshpejtimin e ritmeve të rritjes. Forcimi i...

Vendimet e reja të qeverisë

Pensionistë! Rregullat ndryshuan!

Me tre vendime të Këshillit të Ministrave, të miratuara dje, qeveria ka bërë një numër...

Përfitimi nga dividenti

Bizneset e mëdha shpërndanë 1 miliardë e 200 milionë euro

Bosët e bizneseve të mëdha në Shqipëri e kanë shfrytëzuar në maksimum përgjysmimin e tatimit...

Çfarë vendosi BSH?

Kreditë e humbura, ulet në dy vjet afati për t’i fshirë

Banka e Shqipërisë ka ulur në dy vite afatin për të fshirë nga bilancet, kreditë...

Kukësi "gropë"

Tregu i sigurimeve i përqëndruar në Tiranë

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka publikuar gjeografinë e Sigurimeve për vitin 2018, e cila pasqyron...

Turizmi rural

Shqipëria në Forumin e Politikave Bujqësore në Ohër

Forumi i Politikave Bujqësore këtë vit ka në fokus ‘Kontributin e Diversifikimit të Aktiviteteve Ekonomike...

Të dhënat nga INSTAT

Materialet e ndërtimit, zhdoganimet llogariten 2 mln lekë

Të ardhurat e mbledhura ne buxhetin e shtetit nga zhdoganimi i materialeve të ndërtimit llogariten...

Bie kërkesa

BSH: Çmimet e banesave u rriten me 1.8% në 6-mujor

Banka e Shqipërisë raportoi se çmimet e banesave janë rritur me 1.8 për qind në...