MENU
klinika
Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“E bukura” ku strehohet?

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Walter Isaacson, gazetari “old school”… i shkencës

Në librin tuaj të fundit, ju duket sikur doni të nxirrni në pah më shumë,...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Injoranca është shëndrruar në vlerë”         

Andrea Marcolongo Intervista Libri juaj udhëton nëpër rrënjët e fjalëve. Jetojmë në një botë ku...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Parajsa ka një vend të rezervuar për maestron, Franco Battiato!”

Antonio Fernández Vicente Antropologu, Claude Levi Strauss thoshte se muzika shëron shpirtin në tjetër dimension....

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“A ka më rebelë?”

Irene Vallejo/ Kur je diku “ku nuk të takon të jesh”, vështirë të harrohen shikimet...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Bashkëjetesa mes Izraelit dhe Palestinës është eufemizëm”

Ravit Hecht/ Nata e së mërkurës është nata më e keqe që kam përjetuar përgjatë...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Historia e një romani”

 Thomas Wolfe, Berlin 1935 Manuel Vilas/ Kushdo që do të dijë si bëhet dikush shkrimtar...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

“Sekreti i lumturisë”

Roberto R. Aramayo/ “Qëllimi i jetës njerëzore është lumturia, por kush di të jetë i...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

Mendësia e re ekonomike

Anton Costas/ Përgjatë historisë, shteteteve iu duhet kohë për ta rikonsideruar të shkuarën, për të...

BLOGU I ALBANA MURRËS/ SCRIPTORIUM

Letërsia shqipe në këndvështrimin e një hispaniku

Sergio Gonzalo Rodrigo/ Letërsia Shqipe Forma e parë e letërsisë shqiptare ishte e folur, me...

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium

“Të bardhët nuk janë të paarmatosur dhe burrat nuk është se nuk dinë të mbrohen”

Javier Marias/  Javën e kaluar shkruajta në lidhje me atë budallallëkun – po jua rikujtoj...

Covid-19 e infektoi botën me shpejtësi...

Si do ta mbajmë mend vitin e pandemisë?

Blogu i Albana Murrës/ Scriptorium Covid-19 e infektoi botën me shpejtësi dhe me dramacitet ndaj...