MENU
klinika
Muzë ëndërrimtare

Musine Kokalari dhe një izraelit

Etika dhe estetika janë një

Wittgenstein-filozofia analitike

Ludwig Wittgenstein lindi më 26 prill në Vjenë dhe vdiq më 29 prill 1951 në...

Pasuri të rralla lexuesit

“Gjeorgjikat” e Virgjilit dhurata e familjes Dema

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë çeli javën e veprimtarive kulturore, që do të zhvillohen në kuadër...

Murakami mes xhazit e letërsisë

Bota e nëndheshme burim në trillin artistik

Shkrimtari në këtë intervistë flet për stilin dhe procesin e të shkruarit, si dhe për...

Muzika pushteti i ëmbël absolut

Pse e tejkalon shpirtin njerëzor e vetë kohën…

Ku ka jetë, ka edhe muzikë. Muzika, vështirë të qëmtohen fjalët e duhura për të...

“Ulliri, pema e dhimbjes”

Anagnosti: Shqiptarët kanë identitet të mrekullueshëm

Lexuesi, ka tanimë në duar librin e një mjeshtri – kështu e ka cilësuar botimin...

Antikonformisti Daniel (De)Foe

“Të gjithë njerëzit do të ishin tiranë po të mundeshin”

Daniel Foe i njohur si Daniel Defoe (1660 -1731), babai i kryeveprës “Robinson Kruzo”, arriti...

Shqiptarët thjesht si të tillë!

E.L. James nuk e kupton kodin e nderit, apo çfarë?

Romani i fundit i autores së trilogjisë më të shitur në mbarë botën, “50 Shades...

E dinit se më shumë lexohet në...

Kurani dhe Bibla librat më të lexuar

Është klasifikuar si vendi i parë në botë, me më shumë lexues: India. Çdo qytetar...

Martiri i gjuhës shqipe

A është i ndaluar nga kisha Petro Nini?

Ata shkuan deri në atë pikë, sa çkishëruan patriotët ortodoksë si Papa Kristo Negovanin, Pandeli...

Shekspiri dëshmitar i Jul Cezarit

Bruti foli me gjuhën e Nolit, po ç’tha?

Fjalimi i Brutit, marrë nga “Jul Cezari” i Shekspirit – Përkthyer nga Fan S. Noli:...

Libri-Dita Botërore-origjina

“E kam imagjinuar gjithnjë parajsën një lloj biblioteke”

Lindur në Katalonjë në ditën e San Giorgios, festa spanjolle e “librit dhe trëndafilave” u...