MENU
klinika
Poradeci: Dashuria-grua

“Nëna ime e dhembshur… ajo është një leshverdhë”

Ai nuk ka kurrë turp!

Frojd: Doni ta njihni idiotin?

Zigmund Frojd (Sigmund Freud), themeluesi i psikanalizës është i njohur për idetë radikale mbi botëkuptimin...

Vargje nga Ibrahim Rugova

Kur “Ati i Kombit” shkruante poezi!

Ibrahim Rugova, presidenti i parë dhe historik i Republikës së Kosovës. I lindur më 2...

Njëqind titujt

Librat që ndryshuan botën

“BBC Culture” ka anketuar shkrimtarët anembanë globit, për përzgjedhjen e tregimeve që janë lexuar brez...

Masakra e Tivarit '45

Përgjegjësi e plotë e shtetit shqiptar

Ky fundmars shënon 74-vjetorin e masakrës së Tivarit, ku partizanët komunistë të Shqipërisë, Serbisë e...

Dritëro Agolli si protagonist

“Më prit se po vij shpejt”, poezitë e mëdha nga një “gjuhë e vogël”

Midis vlerësimeve dhe kritikave, thuhej se i madhi, Dritëro Agolli hyri që në fillim në...

Kundër Zogut e serbomëdhenjve

Bajram Curri udhëheqësi luftëtar

Bajram Curri (1866-1925) udhëheqës popullor, ushtarak e senator i Senatit të Dhomës së Këshillit Kombëtar...

Nga Franca në burgun e Burrelit

Avokatja që fshinte natën rrugët e Tiranës

Avokatja e parë shqiptare, e diplomuar në Francë, që vuajti burgun e Burrelit dhe përfundoi...

"I detyruar t'ia mbathte"

Mbreti i shqiptarëve

Mbreti i shqiptarëve, Ahmet Zogu, një personalitet i rëndësishëm i shekullit që lamë pas, për...

Dashnori më i madh i kohërave

Casanova i vetëshpallur a i vërtetë?

A ka qenë vërtet i infektuar me sëmundjen e gonorresë, Casanova? Një studim shkencor ka...

Mes pikturës e poezisë

Gibran: Natyra si qenie e gjallë

“Nëse i tregon erës sekretet e tua, nuk mund të pretendosh që era të mos...

“Kadareja hyn në ‘El Ateneo”

Libraria madhështore letërsi shqipe

Krijimtaria e Kadaresë është bërë pjesë e librarisë madhështore “El Ateneo”, në Buenos Aires, që...