MENU
klinika
Pesë anarkitë dhe Shqipëria

Noli do ta fshikullonte ende realitetin

Kujdes, obskurantizmi!

Na ishte njëherë “shekulli i artë”…

Te Spinoza ekziston një filozofi “jete”, e cila konsiston në denoncimin e gjithçkaje që na...

Shqiptarët e sertë

Kodi kalorsiak shqiptar në folklorin sllav

Zotërit shqiptarë të shekullit të katërmbëdhjetë do të bëheshin antagonistët kryesorë në poemat epike serbe,...

Rilke poetit të ri

“Mos shkruaj poezi dashurie”

Kur, Rainer Maria Rilke i drejtohej një oficeri të ri, nga i cili kishte marrë...

Faik Konica për Fan Nolin

Dy armiq, por miq për kokë

Me rastin e kremtimit të Ditës së flamurit u poqa me shokun e vjetër, Peshkop...

Nga Luan Rama

“Princi i vogël” dhe një dashuri qiellore…

E kam patur gjithnjë zakon të shtrihesha në bar, me sytë nga qielli dhe të...

Botohet "15 ditë prilli"

Markarian sot autore-aktore e dashur dikur

Romani “15 ditë prilli”, me autore Anisa Markarian, sapo ka parë dritën e botimit. Me...

Kuqezi në Itali

Me 200 nxënës, shkolla e re e gjuhës shqipe

“Gjuha ruhet aty ku shkruhet”- Me veshjen kombëtare shqiptare, me flamujt kuqezi dhe me një tortë...

Meterlink nobelist i shumëfishtë

“Të gjallët janë të vdekurit me pushime”

Inteligjenca është aftësia përmes së cilës kuptojmë, se çdo gjë është e pakuptueshme dhe që...

Ata u flijuan për atdheun

Vrasja e Qemal Stafës siç e dëshmon Drita Kosturi

Drita Kosturi, e fejuara e heroit tregon 56 vjet pas vrasjes enigmen e asaj dite....

Dashuri pa poezi ka sesi?

Tatjana i shkruan Onjeginit… nga shpirti

  Po marr guximin që t’ju shkruaj… Ç’do deshit më veç shpirtit tim? E di,...

Ishte 5 maji 1912

Pse Hasan Prishtina braktis parlamentin turk?

Këtu u tubuan krerët e Drenicës. Kishte edhe nga viset tjera shqiptare. Natën kishte ecur...