MENU
klinika

Klasifikimi për vitin 2018

10 pashaportat më të fuqishme në botë

20.08.2018 - 21:12

Edhe për vitin 2018 nuk ka ndonjë luhatje se cilat janë pashaportat më të fuqishme në botë ku mund të udhëtosh pothuajse kudo.

Në top 10-tshe hyjnë:

1.Pashaporta Amerikane

2. Singapori dhe Korea e Jugut, me pashaportën e të cilave ke akses në 163 shtete të botës

3. Vendin e tretë e zë njëkohësisht Gjermania dhe Japonia. Me pashaportat e ketyre dy vendeve ke akses të udhëtosh në 162 vende të botës.

4. Vendin e katert e zë Franca, Danimarka, Suedia, Finlanda dhe Italia, respektivisht me pashaportat e këtyre vendeve mund të udhëtosh në 161 vende të botës.

kolana e librave

5. Vendin e pestë e zënë Luksemburgu, Norvegjia, Belgjika, Austria, Portugalia, Britania e Madhe dhe Hollanda. Të kesh një pashaportë nga këto vende, mund të udhëtosh në 160 vende të botës

6. Në vendin e 6-të Zvicra, Malajzia, Irlanda dhe Kanadaja

7. Në vendin e shtatë është pashaporta greke

8. E teta në rradhë është Malta, Çekia dhe Australia

9. Zelanda e Re

10. Top dhjetëshen e përmbyllin pashaportat e Hungarisë dhe Islandës.