MENU
klinika

Tregojuani edhe personave që njihni!

Je me prostatë? Ky gabim mund të të kushtojë jetën!

10.09.2018 - 21:12

Trajtimi i hershëm

Kur kanceri i prostatës zbulohet herët, trajtimi zakonisht funksionon.

Shumica e njerëzve janë në gjendje të jetojnë me kancer për shumë vite.

Por ndonjëherë, trajtimi nuk funksionon dhe kanceri i prostatës mund të rritet ngadalë.

Kjo ndodh zakonisht pas operacionit (të quajtur prostatectomy radikale) ose terapisë së rrezatimit.

Kanceri është mikroskopik dhe rritet shumë ngadalë.

Çështjet e Trajtimit

Kur jeni diagnostikuar me kancer, si çdo çështje mjekësore, është e rëndësishme që të ndiqni planin tuaj të trajtimit.

Kjo mund të nënkuptojë planifikimin e kontrolleve të rregullta ose nëse terapia me rrezatim është pjesë e regjimit tuaj, duke u siguruar që të shkoni në të gjitha vizitat e planifikuara të rrezatimit.

Kujdes! 

Nëse keni munguar në disa prej tyre, mund të ketë një shans më të madh që kanceri juaj të përhapet.

Të gjithë duhet të bëjnë teste të shqyrtimit të prostatës në 50-tat e tyre.

Kujdesi duhet të jetë maksimal!

Mos e neglizhoni shëndetin tuaj!