MENU
klinika

Marrëveshja me Kosovën

‘Pa zgjidhur çështjen e Kosovës, Serbia nuk anëtarësohet në BE’

14.09.2018 - 12:43

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiç ka thënë se çdo marrëveshje me Kosovën, për të zgjidhur mosmarrëveshjet mes dy vendeve, duhet t’i garantojë vendit të tij anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Nëse ndonjëherë arrijmë marrëveshje me Kosovën, Serbia duhet të marri garancinë se do të bëhet anëtare e BE-së më 2025”, ka thënë Vuçiç.

Bashkimi Evropian ka kërkuar normalizimin e marrëdhënieve bilaterale në mes të dy shteteve, nëse do të duan anëtarësimin në unionin evropian.

Aleksandar Vuçiç tha ndër të tjera se arritja e marrëveshjes mund të zgjasë deri në 10 vjet, për shkak të dallimeve mes palëve.

Askush në rajon nuk duhet të jetë i frikësuar nga arritja e ndonjë marrëveshjeje në mes të Kosovës dhe Serbisë, rajoni do të jetë më i stabilizuar, më i fuqishëm dhe më atraktiv”, është shprehur ai.

Me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, dialogu Kosovë-Serbi tenton arritjen e një marrëveshjeje
ligjërisht obliguese për të dyja palët.

Takimi i fundit në mes të dy presidentëve në Bruksel, Hashim Thaçit dhe homologut të tij serb, Aleksandar Vuçiç, nuk u mbajt, pasi presidenti serb refuzoi të takonte delegacionin nga Kosova.

Anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Europës

Albin Kurti në Berlin më 25 prill, zbardhet axhenda

Inskenohet “pushtimi i Serbisë”

Vuçiç bën prova lufte në kufi me Kosovën

"Duhet ta forcojë prodhimin"

Raporti i FMN: Kosova e varur nga importi

Bllokimi i kosovarëve në kufi dhe tensionet në veri

O’Brien sot në Beograd për takime me krerët e Serbisë!