MENU
klinika

Jeni në rrezik të madh nëse...

Po ju paralajmërojmë! Ç’thonë thonjtë për shëndetin tuaj

10.09.2018 - 21:54

Thonjtë dhe shëndeti

A e dini që thonjtë tuaj mund të zbulojnë gjurmë për shëndetin tuaj të përgjithshëm?

Një prekje e bardhë këtu, një nuancë rozë atje mund të jetë një shenjë e sëmundjes në trup. Problemet në mëlçi, mushkëri dhe zemër mund të shfaqen në thonjtë tuaj.

Lexoni për të mësuar se çfarë sekretesh mund të zbulojnë thonjtë tuaj.

Thonjtë e verdhë

Një nga shkaqet më të zakonshme të thonjve të verdhë është një infeksion mykotik. Ndërsa infeksioni përkeqësohet, shtrati i thonjve mund të tërhiqet dhe thonjtë mund të trashen dhe të shkërmoqen.

Në raste të rralla, thonjtë e verdhë mund të tregojnë një gjendje më serioze, siç është sëmundja e tiroides, sëmundja e mushkërive, diabeti.

Thonjtë e bardhë

Nëse thonjtë janë kryesisht të bardhë, kjo mund të tregojë probleme të mëlçisë, të tilla si hepatiti.

Viza të zeza nën thonj

Linjat e errëta nën thonj duhet të vëzhgohen nga një mjek sa më shpejt që të jetë e mundur. Ato në disa raste shkaktohen nga melanoma, lloji më i rrezikshëm i kancerit të lëkurës.