MENU
klinika

Deklarata e kryeministrit

Rama: Rruga Tiranë-Sarandë, do shkurtohet deri në 3 orë

30.09.2018 - 12:49

Kryeministri Edi Rama gjatë një takimi sot në Gjirokastër, ku është inaguruar nisja e punimeve të rrugës Kardhiq-Delvinë, është shprehur se ndërtimi i kësaj rruge do të shkurtojë përshkimin e distancës nga Tirana në Sarandë në 3 orë.

Së shpejti fillon segmenti Thumanë-Kashar, Milot-Balldrenë, Orikum-Llogara. Do kemi një pamje tjetër të rrugëve të Shqipërisë. Do përfshihet edhe By-passi i Tepelenës që do të integrohet në këtë rast.

Edhe këtu kemi trashëguar të njëjtin problem si në rrugët e tjera, mungesën e studimit gjeologjik.

Edi-Rama konica.al
Edi-Rama konica.al

Të gjitha këto do sjellin rritje të ekonomisë, punësimit dhe lëvizshmërisë. Duke iu garantuar se ne do të bëjmë diferencën, do kërkojmë maksimumin e cilësisë nga kompanitë.

Do shkurtohet diferenca e rrugës Tiranë-Sarandë, në 3 orë. Buxheti për rrugën Kardhiq-Delvinë do të jetë nga shteti dhe bashkëpunimi me PPP”, tha Rama sot.