MENU
klinika

"Buxheti 2019"

Ahmetaj tregon sektorët ku do të rriten pagat

31.10.2018 - 19:09

Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Ahmetaj, ka prezantuar projektbuxhetin e vitit 2019.

Ministri në fjalën e tij u shpreh se qeveria do të vijojë të ketë në fokus nxitjen e punësimit në të gjithë sektorët.

Ministri Ahmetaj theksoi se do të ketë rritje me 7 pikë përqindjeje në arsim, shëndetësi, por edhe në sektorin e mbrojtjes.

arben ahmetaj buxheti 2019-konica.al
arben ahmetaj buxheti 2019-konica.al

“Mbështes krijimin e vendeve të reja të punës.

Rritja pritet të mbështetet nga konsumi e investimet. Shkalla e papunësisë pritet të zbresë 12% .

Ligji për tatim të të ardhurave, ulje në 8%”. Rritja e pagave në shëndetësi do të rriten me 7 për qind, në shëndetësi dhe në arsim po me 7 për qind.

Investimet publike janë parashikuar në 5 për qind të prodhimit të brendshëm bruto, apo 88.8 miliardë lekë. Subvencioni nuk do të jetë më pasiv”, tha ministri.