MENU
klinika

Filmi Kosovar

‘’Gardhi’’ garon për OSCAR

11.10.2018 - 15:47

Filmi “Gardhi” nga Lendita Zeqiraj është shpallur si më i miri Palm Springs. Ai mund të garojë në OSCAR.

Vjen si bashkëprodhim dhe bashkëpunim i shtëpisë filmike kosovare N’art, Sacrebleu Productions nga Franca dheWoof Films nga Kroacia dhe është përkrahur financiarisht nga Qendra Kinematografike e Kosovës, Cinema Fondacioni – Region Ile De Francedhe me mbështetje nga Komuna e Prishtinës, raporton RTV21.

Në këtë film luajnë një sërë aktorësh shqiptarë nga Kosova si: Arti Lokaj, Ilire Vinca, Adriana Matoshi, Rozafa Çelaj, Melihate Qena, Xhejlane Godanci, Kumrije Hoxha, Arta Selimi, Alketa Sylaj, Edita Dula, Timur Urqan etj.

”Palm Springs International Short Film Festival” është një ndër festivalet më të rëndësishme botërore, ku sjellë emrat të suksesshëm të regjisorëve të rinj.

Filmi me aktorë appo bashkëpunim nga shteti i Kosovës kohët e fundit kanë pasur një rritje cilësore dhe kjo vihet re në promovimet ndërkombetare që po promovohen së fundmi.

Një nga këto filma është ‘’Behind the rainbow’’, film me metrazh të gjatë që ka marrë çmim edhe te ”Doku Fest” me aktorë të njohur të filmit kosovar, si Ylber Bardhi, More Raça.

Po ashtu filmi ‘’Shok’’, film me metrazh të shkurtër që ishte kandidat në Oskar, ku aktor është dhe Eshref Durmishi, apo Lum Veseli etj. Filmi ‘’Gardhi’’ është në vazhdën e këtyre sukseseve’’.