MENU
klinika

Ndërgjegjësohuni!

Kanceri i gjirit/ Ç’duhet të dini për muajin Tetor

01.10.2018 - 16:58

Muaji Tetor mbërriti dhe me ardhjen e tij vjen diçka më shumë se misër, karamele apo kostume Halloween-i.

Muaji Kombëtar i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit tashmë erdhi dhe bashkë me të vjen një mundësi për të mësuar më shumë rreth sëmundjes që vrau plot 41,400 njerëz këtë vit, gjithashtu për të mësuar se cilat janë përpjekjet që bëhen për ta parandaluar apo menaxhuar atë.

Çfarë duhet të dini?

Qindra mijëra njerëz janë diagnostikuar me kancer të gjirit çdo vit. Shoqata Amerikane e Kancerit vlerëson se vitin e kaluar, rreth 252,710 raste të reja u diagnostikuan te gratë. Organizata vlerësoi gjithashtu se rreth 40,610 gra vdiqën prej kësaj sëmundje.

Më shumë se tre milion njerëz vetëm në Shtetet e Bashkuara kanë një histori të kancerit të gjirit dhe Shoqëria Amerikane e Kancerit raporton se gratë me ngjyrë kanë më shumë gjasa të vdesin prej këtij kanceri.

Kanceri i gjirit shkaktohet kur qelizat rriten dhe ndahen në një kontroll dhe në mënyrë jonormale.

Si mund ta mbështesni muajin e ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit?

Fondacione të shumta mundësojnë mënyra për të dhuruar ndihma, gjithashtu ata listojnë listat e fondeve në të cilat mund të bashkoheni apo që mund t’i filloni vetë.

Për shembull, një markë e veshjeve të gjumit në bashkëpunim me një kompani tjetër kanë dhuruar 100 për qind të të ardhurave nga një lloj xhiboksi që kishte të shkruajtur një sharje për kancerin. Stella & Dot gjithashtu ka gjetur një mënyrë për të rritur ndërgjegjësimin dhe paratë, nëpërmjet ‘Bracelet e Tribute’, që është veshur nga aktoret Jennifer Aniston dhe Mila Kunis.

 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN