MENU
klinika

Diaspora artistike

Komediani shqiptar Alil Vardari i famshëm në Europë

31.10.2018 - 13:13

Alil Vardar është shqiptari tjetër i njohur në teatrot e Evropës. Me profesion ai është aktor komedian që jeton në Bellgjikë. Ai ka qenë një akor i sukseshëm  në vendet frankofone dhe tashmë është 48 vjeçar.

Ai ka lindur në Bruksel nga prindër shqiptarë. Së fundmi ai është i suksesshëm dhe po bën bujë në teatrot evropiane.

Vardari është i njohur sidomos si skenarist dhe aktor në ‘Le Clan des divorcées’ transmetuar në France 4.  Gjithashtu ai krijoi Festival d`Avignon ku vazhdon të sjellë risi nga teatror evropiane në 2014.

Alil Vardar u largua nga Shqipëria kur unë ishte katër vjeç. Ka kaluar një fëmini të vuajtur dhe në vështirësi të mëdha, ka qenë një në katër fëmijë.

Debutimin e hershëm e bëri në vitin 1995 në një kafene të Brukselit, ndërsa më pas e krijoi një emision në radio bashkë me dy vëllezërit e tij, Hamdiun dhe Hazisin.

Që në moshën 22 vjeçari Vardari dallohet si njw talent për monologet e tij në fushën e aktrimit.

Dhe ai është një nga emrat më të suksesshëm tashmë në botën e teatrit si një nga shqiptarët e shumtë që kanë nderuar Shqipërinë.