MENU
klinika

Informacion

Mësoni më shumë për antibiotikët!

23.10.2018 - 14:20

Antibiotikët janë disa medikamente të forta të cilat luftojnë bakteret dhe infeksionet. Përdorimi sipas rregullave i antibiotikëve çon në shpëtimin e jetëve të shumë pacientëve.

Antibiotikët luftojnë duke i zhdukur të gjitha bakteret ose duke mos i lënë ato të riprodhohen.

Antibiotikët nuk i luftojnë viruset si:

•Gripi;

•Kolla;

•Dhimbje të fytit dhe sekrecione.

 

Por, ka dhe raste ku antibiotikët mund të kenë më shumë efekte negative se sa pozitive. Përdorimi i tyre kur nuk është i nevojshëm mund të çoj në dëme të mëdha.

Bakteret mund të ndryshojnë dhe të bëhen rezistente ndaj antibiotikëve.

Është e rëndësishme që të takoni mjekun tuaj për problemet që keni dhe të këshilloheni me të për llojin e antibiotikëve dhe jo të merrni receta nga njerëz të tjerë.

Është e nevojshme që trajtimi me antibiotikë të çohet deri në fund sepse disa baktere mund t’ju infektojnë përsëri.

Nuk do të këshillohej përdorimi i antibiotikëve pa konsultimin me mjekun tuaj.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


“Baktervrasësi i parë”

Si u zbulua antibiotiku i parë në botë?