MENU
klinika

Punimet e Pashk Përvathit

“Ndryshe”, Ekspozita e komunitetit rom dhe nudos

13.10.2018 - 19:21

Piktori Pashk Përvathi vjen vërtetë “Ndryshe”, ashtu siç e ka titulluar edhe ekspozitën e tij të 40-të.

Kësaj here, bukuritë e peisazhit i kanë lënë radhën siluetës njerëzore, portreteve të komunitetit rom dhe mbi të gjitha nudos së përmotshme të piktorëve.

pash-pervathi-konica.al
pash-pervathi-konica.al

Edhe pse në zemër të ekspozitës janë nudot, nuk mungojnë ngjyrat identifikuese të piktorit, që shpesh i përngjajnë vjeshtës së artë.

Pashk Përvathi thotë se e realizoi këtë cikël nudosh pasi gjeti konsensusin e artë mes modeleve dhe bashkëshortes. Por pranon se në portret ka ruajtur anonimatin. Punimet e Pashk Përvathit do të ekspozohen në Muzeun Historik Kombëtar deri me 20 Tetor.

ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al
ekspozita-konica.al