MENU
klinika

Buxheti i ri

Rama premton rritje rrogash për 1 prill

17.10.2018 - 17:02

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka deklaruar se buxheti i vitit të ardhshëm do të jetë më i lartë se vitet e tjera, ndërsa theksoi faktin se kjo do të ndikojë në krijimin e një peshë të re sociale më aktive në shoqërinë shqiptare.

Teksa ka folur në “Këshillin Ekonomik Kombëtar”, shefi i qeverisë theksoi se duke filluar nga 1 prilli i vitit të ardhshëm do të ketë rritje pagash në arsim, ushtri, por edhe në sektorin e shëndetësisë.

Deficiti dhe borxhi të jetë nën kontroll. Nga ana tjetër të kenë gjithnjë soliditet në raport me tërësinë e buxhetit. Ndryshe nga më parë kur financoheshin përmes huave. Në buxhetin e parë, ne kishim detyrimin për të shlyer për stokun e një borxhi të papaguar të qeverisë së mëparshme dhe nga ana tjetër me kërcënimin e një kolapsi të sistemit të sektorit të energjisë. Këto dy pesha kanë qenë shumë të rënda për këmbët tona. Pas kësaj, nxitja e investimeve dhe punësimit.

Çdo buxheti i radhës është më i madh se paraardhësi, sepse vendi rritet në vite, por buxhetet kanë qenë më të larta se një viti më parë. Brenda strukturës së buxhetit, ju do të shihni se nuk është vetëm më i madh, por edhe rritja e të ardhurave është domethënëse në krahasim me një viti më parë”, theksoi Rama.

Sipas Ramës, ky buxhet i cili do të hartohet për vitin e ardshëm ka një koeficent lirie më të madhe në veprim, falë menaxhimit i drejtë.